Головна Новини Суспільство Війна з Росією Тривають динамічні бої: що відомо про наступ РФ на Курщині
commentss НОВИНИ Всі новини

Тривають динамічні бої: що відомо про наступ РФ на Курщині

За добу українська армія знищила щонайменше 5 одиниць бронетехніки противника

11 жовтня 2024, 22:47
Поділіться публікацією:

За останню добу українська армія спалила чимало бронетехніки росіян в населеному пункті Любимівка Курської області.

Тривають динамічні бої: що відомо про наступ РФ на Курщині

Росіяни намагаються контратакувати на Курщині. Фото з відкритих джерел

"За вчорашній день щонайменше 5 спалених одиниць бронетехніки спостерігала аеророзвідка. Також сьогодні впродовж дня противник активно застосував "броню" з десантом на півночі Любимівки, втрачаючи техніку", — повідомив офіцер ЗСУ з позивним "Алекс".

За словами офіцера ЗСУ, наразі неможливо сказати про конкретні результати, оскільки тривають активні бої.

"Станом на обід сьогоднішнього дня була відбита переважна більшість втрачених позицій на лінії Новоіванівка — Любимівка. Занадто все динамічно, щоб відслідковувати по додатках", — повідомив він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Курській області російські загарбники прорвали українську оборону на найбільш ймовірному напрямку в районі Любимівки та за добу просунулись на 7 км в напрямку Зелений Шлях – Новоіванівка, повідомив офіцер ЗСУ Микола Мельник. "Судячи з карти, в бій довелося вступити і нашим дронщикам, і мінометникам. Ситуацію вдалось стабілізувати за рахунок ведення резервів. Росіяни зуміли прорвати оборону в Любимівці за рахунок бронекулака з 30 одиниць техніки та потужній концентрації артилерії і дронів", — розповів він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російська армія здобула успіхи на лівому фланзі Сил оборони України у Курській області, повідомляє аналітичний проєкт DeepState. "Вкрай жахливий день сьогодні в районі Новоіванівки: вступати в бій довелося артилеристам та дронщикам. Ворог за останній час стягнув чимало техніки та живої сили", – йдеться у повідомленні DeepState. Аналітики зазначають, що наразі противник намагається закріпитись в районі населених пунктів Новоіванівка та Зелений Шлях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини