Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому провалилась українська оборона на Курщині: головні причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому провалилась українська оборона на Курщині: головні причини

Росіяни продемонстрували, що вміють вчитися на помилках

сьогодні, 21:23
Поділіться публікацією:

У Курській області російські загарбники прорвали українську оборону на найбільш ймовірному напрямку в районі Любимівки та за добу просунулись на 7 км в напрямку Зелений Шлях – Новоіванівка, повідомив офіцер ЗСУ Микола Мельник.

Чому провалилась українська оборона на Курщині: головні причини

РФ прорвала оборону ЗСУ на Курщині. Фото з відкритих джерел

"Судячи з карти, в бій довелося вступити і нашим дронщикам, і мінометникам. Ситуацію вдалось стабілізувати за рахунок ведення резервів. Росіяни зуміли прорвати оборону в Любимівці за рахунок бронекулака з 30 одиниць техніки та потужній концентрації артилерії і дронів", — розповів Микола Мельник.

За його словами, причиною провалу стало те, що українці продовжують формувати систему оборони в одну лінію, що вже не раз приводило до негативних наслідків. У той же час, відзначив він, навіть ворог відмічає, що паніки в рядах Сил оборони України немає і бої продовжуються по всій ділянці фронту.

"Через прорив росіян наші підрозділи на лінії Ольгівка-Крем'яне поставлені в дуже скрутну ситуацію, оскільки єдина велика дорога, яка з'єднувала цей укріпрайон з "великою землею", тепер під контролем росіян. Противник буде прориватися до Малої Локні, щоб відрізати всю північну частину звільненої Курщини від основного угрупування Сил оборони. Ворог ще раз продемонстрував, що вміє вчитись на помилках", — зазначив офіцер ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що війна в Україні – ключова причина існування НАТО. Цей фактор Україна повинна максимально використати на свою користь, заявив політичний експерт Іван Ус. "На Заході здивувалися б, якби 23 лютого 2022 року хтось заявив, що найближчим часом Фінляндія і Швеція приєднаються до Альянсу. Натомість зараз вже нікого не дивує, що Фінляндія та Швеція в Альянсі, попри багаторічну нейтральність Швеції та вимушену нейтральність Фінляндії як країни, яка знаходилася між НАТО та СРСР, а потім РФ", — відзначив він.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини