Головна Новини Суспільство Війна з Росією Три війни, які веде Путін в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Три війни, які веде Путін в Україні

Російський письменник виділив три війни, які веде Путін в Україні: радянська, історична та метафізична.

10 лютого 2023, 18:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Письменник Віктор Єрофєєв один з небагатьох росіян, які публічно висловили незгоду з анексією Криму та повномасштабним вторгненням РФ в Україну. Росіянин у своєму тексті для німецького видання Welt аналізує три війни, які веде Путін в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Welt.

Три війни, які веде Путін в Україні

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Радянська війна

Початок першого етапу війни збігається з початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Віктор Єрофєєв цей етап війни називає радянським. Коли Путін вважав, що Україна – це частина Радянського Союзу, яка тільки і чекає на повернення в його лоно.

"З політичної точки зору це означало відновлення важливої ​​європейської частини Радянського Союзу, тому що без України Росія не мала б достатньо сил, щоб бути загрозою для Європи і знову перетворилася на справжню суперсилу", — пише росіянин.

Росіяни навіть заховали парадний одяг поблизу Києва, щоб провести марш в столиці України. Проте ідеологічна основа виявилась вкрай хибною і ця частина війни була програна ще до її початку.

Історична війна

Радянський етап змінився історичним. Після не змоги швидко завоювати Україну, Путін і його пропаганда почала повертатись до звичних позицій, а саме імперіалізму.

"Вони повернулися до ідеї, яка спалахнула їм на думку ще в 2014 році, коли почалася війна на Донбасі, а саме, що є частини України, які Росія через нерозуміння чи дурість віддала Україні, і що ці території, які раніше називалися Новоросією повинні бути зібрані", — вважає Єрофєєв.

Другий етап ознаменувався псевдо референдумами та незаконним включенням територій України до Росії.

Метафізична війна

Після довгих зволікань Захід почав надсилати військову техніку для України, аби зупинити російську агресію. Таким чином Україна перетворилась на фортецю для захисту Європи та НАТО.

"Суть метафізичної війни полягає в тому, що обидві сторони остаточно і безповоротно визнають одна одну добром і злом, світлом і темрявою", — пише Єрофєєв.

У кінці Єрофєєв підбиває підсумки та вважає, що війна закінчиться смертю Путіна. А на його місце прийде новий Хрущов, як це було за Сталіна, який шукатиме виходу з ізоляції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв у чому помилилась Росія, коли розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Також "Коментарі" писали про європейську розвідку, яка попередила про план Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини