Головна Новини Суспільство Війна з Росією Три кроки США можуть гарантувати перемогу України: але чи потрібна вона Вашингтону
commentss НОВИНИ Всі новини

Три кроки США можуть гарантувати перемогу України: але чи потрібна вона Вашингтону

Адміністрація президента Джо Байдена надто обережна

24 травня 2024, 07:05
Поділіться публікацією:

Після того, як Конгрес США схвалив допомогу Україні, стало очевидним, що нинішнього року Київ точно зможе втримати оборону. Але чи можуть США зробити для України стільки, скільки необхідно для перемоги Києва у війні? Які три кроки має зробити Вашингтон? І чи може бути так, що США не зацікавлені у швидкому завершенні війни? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, вивчивши думки експертів.

Три кроки США можуть гарантувати перемогу України: але чи потрібна вона Вашингтону

Володимир Зеленський та Джо Байден. Фото: Getty Images

Потрібні додаткові дії США

Старший політолог у RAND Ендрю Радін у статті для Defense One висловив думку, що США та союзники можуть посилити допомогу Україні, що зможе гарантувати їй технологічні переваги та перемогу у війні над РФ.

Експерт вважає, що зміна політики з боку США може покращити військову ситуацію для України з мінімальним ризиком ескалації з боку РФ.

Радін назвав три кроки, які б прискорити перемогу України. Перший крок – Сполучені Штати могли б відмовитися від своїх вимог про те, щоб боєприпаси, які вони поставляють, використовувалися тільки на українській території. Другий крок – Вашингтон може розширити свою видиму військову присутність в Україні. Західні радники повинні перебувати в Україні, щоб зрозуміти статус та потреби українських сил та забезпечити необхідну якісну перевагу. Третій крок – Сполученим Штатам слід прагнути до розширення своїх операцій у космосі та кіберпросторі у відповідь на кібератаки Росії.

На думку Радіна, додаткові дії США можуть також спонукати інших союзників збільшити підтримку України.

Війна в Україні триватиме

Польський політолог, історик, аналітик аналітичного центру Strategy&Future Марек Буджиш в інтерв'ю політологу та журналісту Юрія Романенку висловив думку, що ймовірність Корейського сценарію для України є мінімальною.

На його думку, США націлені на те, щоб війна в Україні тривала довго, оскільки вона дає тимчасовий лаг, щоб Захід міг підготуватися до війни з Китаєм та Росією.

"На мою думку, коли йдеться про війну в Україні, у США немає стратегії перемоги. США, звичайно, не бажають поразки. Я роблю висновок, що США, говорячи про політику наддержави, зацікавлені у продовженні війни в Україні. Це свідчить про те, що США не прагнуть мирного вирішення конфлікту, мають свої національні інтереси в цьому регіоні. Вони не надають Україні допомоги для створення сил, здатних досягти військових цілей. Однак вони не блокують допомоги, щоб не послабити український опір і не дати Росії виграти війну військовим шляхом. Якби вони надали допомогу, Україна змогла б створити сильні збройні сили та досягти своєї мети", – висловився Марек Буджиш.

Він також упевнений, що Росія має стратегію знищення України. Москва не бачить причин, щоб відмовлятися від її реалізації. Дивиться весь коментар польського експерта на відео нижче.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи дійсно ми входимо у процес мирного кейсу: що вирішиться найближчі місяці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини