Головна Новини Суспільство Війна з Росією Три "гарячі точки" на передовій: Залужний приїхав на фронт із новими завданнями
commentss НОВИНИ Всі новини

Три "гарячі точки" на передовій: Залужний приїхав на фронт із новими завданнями

Керівники Генштабу ЗСУ провели плідну роботу з командувачами напрямками

14 січня 2024, 21:20
Поділіться публікацією:

Головнокомандувач ЗСУ  Валерій Залужний повідомив  про те, що  відвідав  зони відповідальності двох оперативно-стратегічних угруповань військ.

Три "гарячі точки" на передовій: Залужний приїхав на фронт із новими завданнями

Залужний відвідав зони відповідальності ОСУВ "Таврія" і "Одеса" (фото з відкритих джерел)

Головком  та  начальник Генерального штабу Сергій  Шаптала  кілька днів працювали  в зонах відповідальності оперативно-стратегічних угруповань військ "Таврія" і "Одеса", інформує  він у  власному Telegram.

"Провели плідну роботу з командувачами напрямками та командирами бригад, які виконують завдання в Донецькій, Херсонській та Запоріжжі. Погодили кроки для підвищення ефективності застосування військ на основі наявних ресурсів та оперативної обстановки", — зазначив  Валерій Залужний.

"З командувачем Військово-морськими  силами  Олексієм Неїжпапою "детально опрацювали питання щодо ситуації в акваторії Чорного моря", — додає  Головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Залужний планував масштабний наступ на КримУ 2022 році головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний планував провести військову операцію, щоб відрізати сухопутний коридор РФ до Криму, однак отримав відмову від США, стверджує американський журналіст з українським корінням Ярослав Трофимов. 

США та інші союзники надали важку військову техніку Україні у 2023 році, однак контрнаступ не виправдав очікувань, адже Росія мала час на підготовку оборони. Однак, Ярослав Трофимов у своїй книзі "Наші вороги зникнуть" пригадує ситуацію, яка могла б змінити війну в Україні.

За словами Трофимова Валерій Залужний та Володимир Зеленський поділились з західними партнерами планами наступу у бік Азовського моря через Запорізьку область. Таким чином Трофимов вказує, що ЗСУ могли "позбавити Москву її найбільшої нагороди у війні" — сухопутного коридору у Крим.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини