Головна Новини Суспільство Війна з Росією Третій етап війни: чому Україні важливо деокупувати південь
commentss НОВИНИ Всі новини

Третій етап війни: чому Україні важливо деокупувати південь

Деокупація південних областей - стратегічна ціль для ЗСУ

11 липня 2022, 17:00
Поділіться публікацією:

Військовий експерт Дмитро Снєгирьов в ефірі ТСН пояснив, що означають заяви нашої влади про деокупацію півдня в стратегічному плані для України й чому наказ Головнокомандувача був відданий саме зараз. За його словами, це знаменує третій етап війни — контрнаступ та звільнення територій від окупантів.

"Це наміри нейтралізувати план "спецоперації" рф з виходом сухопутним коридором від Криму до ОРДЛО, постачання прісної води в анексований Крим. Контроль над Херсонською областю дасть можливість вирішити це питання та сприятиме подальшому звільненню окупованих територій, перешкодити логістичним шляхам російської армії, можливість нейтралізації Керченського мосту, флоту росії, розблокування морських портів для експорту. Поява цієї заяви не випадкова, вона свідчить про наміри переходу до 3 етапу війни — звільнення Херсонської, Запорізької, Луганської, Харківської та Донецької областей", — говорить він.

Третій етап війни: чому Україні важливо деокупувати південь

Фото ілюстративне / Pixabay

Війна вже перейшла в третій етап, якщо раніше була фаза оборони, то зараз можна говорити про контрнаступ та звільнення областей від росіян, наголошує експерт.

За останній тиждень зафіксовано до 20 уражень логістичних баз окупантів — це склади з б/к, баз матеріально-технічного забезпечення й бази зберігання паливно-мастильних матеріалів. Використання американських систем дало змогу знизити темпи просування російських військ.

Як писав портал, росія здійснила артилерійський обстріл будинків та ТЦ в Харкові. Вже відомо про шість жертв серед цивільних, понад 30 осіб поранені. Правоохоронці відкрили провадження за фактом вбивства цивільних в місті. Росіяни гатили з РСЗВ по одному з районів міста, поцілили в будинки, шиномонтаж, торговельний центр.

Також ми писали, що прем'єр Ірландії відвідав Україну та пояснив свою позицію щодо війни та вступу нашої держави до ЄС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини