Головна Новини Суспільство Війна з Росією Tinder - новий засіб для російської розвідки та вербування чиновників
commentss НОВИНИ Всі новини

Tinder - новий засіб для російської розвідки та вербування чиновників

Російські шпигуни використовують популярний сервіс для знайомств, щоб отримати розвіддані про Україну.

18 квітня 2023, 12:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Німецька контррозвідка попереджує, що російські спецслужби використовують Tinder для пошуку військових та чиновників, які можуть розкрити таємниці пов'язані з Україною. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Welt.

Tinder - новий засіб для російської розвідки та вербування чиновників

Російська розвідка використовує Tinder. Фото з відкритих джерел

За даними, які оприлюднило видання Welt, російські шпигуни намагаються за допомогою застосунку Tinder знайти німецьких посадовців та політиків, які могли б мати секретні дані про війну в Україні. У застосунку для знайомств агенти Росії спеціально шукають політиків, членів парламенту, військових і намагаються їх завербувати для отримання цінної інформації.

Служба військової контррозвідки Німеччини (MAD) підтверджує ці повідомлення.

"Члени інших розвідувальних служб, наприклад, Росії, використовують соціальні мережі, щоб спеціально встановити контакти з членами Бундесверу", -  йдеться в повідомленні, а також підтверджують, що Tinder відноситься до однієї з вказаних соцмереж.

Нагадаймо, що Німеччина один з найбільших союзників України. Європейська країна передала для української армії ЗРК Gepard, танки Leopard, гаубиці PzH 2000, боєприпаси та іншу військову техніку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дві країни НАТО передали свої винищувачі Україні.

Також "Коментарі" писали, що Twitter більше не існує, адже Ілон Маск змінив назву компанії. Однак зміни не стосуються назви соцмережі, а лише компанії, яка відповідала за її функціонування. Окрім того, користувачі помітили, що соціальна мережа Twitter зняла обмеження з російських державних акаунтів, які були обмеженні через поширення дезінформації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини