Головна Новини Суспільство Війна з Росією Тільки восени вдасться стабілізувати фронт, а піти в наступ — ще пізніше: що відбувається на передовій
commentss НОВИНИ Всі новини

Тільки восени вдасться стабілізувати фронт, а піти в наступ — ще пізніше: що відбувається на передовій

Весь перебіг бойових дій впиратиметься у постачання західного озброєння.

18 липня 2024, 21:50
Поділіться публікацією:

 Виконавчий директор Українського центру безпеки і співробітництва Дмитро Жмайло вважає, що за позитивного сценарію лінію фронту вдасться стабілізувати до осені, а про перехоплення ініціативи можна буде говорити ближче до Нового року. Він пояснив, що це залежить від темпів постачання Заходом озброєння та мобілізаційних заходів.

Тільки восени вдасться стабілізувати фронт, а піти в наступ — ще пізніше: що відбувається на передовій

ЗСУ необхідні регулярні поставки західного озброєння (фото з відкритих джерел)

Жмайло зазначив, що Україна реалізує глобально-стратегічний план війни проти Росії, завдаючи ударів по системах ППО та нафтопереробних заводах Росії, що нагадує операції з деокупації Харківської та Херсонської областей. Він підкреслив, що цей план включає виснаження передової російської армії, щоб вона почала відчувати нестачу ресурсів.

На його думку, швидких результатів не варто очікувати, оскільки це тривалий і складний процес, що включає завдання ударів по критичних інфраструктурах противника.

"І те ж саме нам тепер потрібно повторити з РФ глобально, щоб їхня передова, яка зараз на піку своєї активності, почала відчувати нестачу всього необхідного, від пального та боєприпасів до елементарно їжі та води. Це важка робота, тому швидких результатів ми тут, на жаль, не побачимо", — пояснив Жмайло.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що відомо про бої на островах лівого берега Дніпра Оборона Збройних Сил України у селі Кринки завершена, проте операція захисників продовжується на прилеглих островах, повідомляє OSINT-спільнота DeepState.

За даними DeepState, бої за острови стали новою проблемою через значну концентрацію живої сили противника на лівому березі. Аналітики вважають, що російські війська можуть спробувати зробити плацдарм на правому березі, проте це буде суто політична акція, яка не становитиме значної загрози.
 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини