Головна Новини Суспільство Війна з Росією The Guardian дізнався нові деталі Курської операції ЗСУ: чому це тільки початок
commentss НОВИНИ Всі новини

The Guardian дізнався нові деталі Курської операції ЗСУ: чому це тільки початок

19 серпня 2024, 09:00 comments5074
Поділіться публікацією:

Просування ЗСУ в прикордонні райони Курської області Росії є лише першим із "кількох етапів" операції ЗСУ. Як інформує портал "Коментарі", про це розповів The Guardian голова Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко, поділившись деякими раніше невідомими деталями української операції.

The Guardian дізнався нові деталі Курської операції ЗСУ: чому це тільки початок

Бої в Курській області. Фото: з відкритих джерел

Дрозденко розповів виданню, що брав безпосередню участь у плануванні операції і входив до вузького довіреного кола посвячених. За його словами, він не може багато розповісти про підготовку до вторгнення, оскільки це лише перший етап операції.

"Ми бачимо тільки частину цієї операції, у майбутньому ми побачимо кілька етапів", — сказав Олексій Дрозденко.

Також він розповів, що ЗСУ іноді беруть на день "по 100-150 військовополонених", багато з них — молоді призовники, які не хочуть воювати.

Крім того, він розповів, що лікарні в Сумах готувалися прийняти багато поранених після початку вторгнення, проте в результаті операції жертв було несподівано мало.

"У перший день операції було всього 15 жертв. Шістдесят, сімдесят відсотків із них були дуже легкими, спричиненими бомбовими ушкодженнями, осколками", — додав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" - цього місяця Україна та Росія повинні були відправити делегації у Доху для переговорів щодо укладення історичної угоди, яка припинила б удари по енергетиці та енергетичній інфраструктурі з обох сторін. Проте наступ ЗСУ на Курську область зірвав всі домовленості. Про це пише видання The Washington Post, з посиланням на дипломатів, знайомих з ходом переговорів. Чи дійсно могли бути такі переговори? Чому саме раз стає відомо про такі подробиці? Чи не може це бути пов’язано успішністю дій ЗСУ на Курщині? Видання "Коментарі" з цими питаннями звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини