Головна Новини Суспільство Війна з Росією The Economist пише про вирішальну розмову Зеленського з Байденом: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

The Economist пише про вирішальну розмову Зеленського з Байденом: про що йдеться

Зеленський хоче вмовити Байдена дозволити удари по РФ

3 вересня 2024, 13:13
Поділіться публікацією:

Через обмеження, які адміністрація президента США Джо Байдена наклала на використання американської зброї проти цілей на території Росії, розчарування України зростає з кожним днем. Незабаром президент України Володимир Зеленський матиме останній шанс переконати американського лідера змінити свою позицію. Як інформує портал "Коментарі", про це пише The Economist. 

The Economist пише про вирішальну розмову Зеленського з Байденом: про що йдеться

Володимир Зеленський та Джо Байден. Фото: Getty Images

Видання нагадало, що повна заборона на ураження цілей в Росії американською зброєю була знята в травні, коли у Вашингтоні повідомили, що Україна може завдати удару по скупченню російських військ по той бік кордону, які готуються до наступу на місто Харків. Коли місяць потому українці увійшли до Курської області, вони взяли з собою зенітно-ракетні батареї, які були розгорнуті проти російських військ, покликаних відбивати вторгнення. Жодних заперечень у Вашингтоні не виникло.

У минулому причиною заборони Україні використовувати американську зброю проти цілей у Росії було те, що це може спровокувати ескалацію реакції з боку Кремля, яка в кінцевому підсумку завдасть більшої шкоди Україні і може навіть призвести до застосування Росією ядерної зброї. Останніми місяцями з'являються нові причини для обмежень України. 

Автори матеріалу зазначають, що неназвані чиновники припускають, що адміністрація не хоче ставити під загрозу "перезавантаження" відносин з Москвою в якийсь момент у майбутньому. Інші чиновники стверджують, що дозвіл Україні використовувати проти цілей в Росії системи ATACMS, які мають більшу дальність дії, ніж HIMARS, не змінить стратегічної картини, оскільки в зоні досяжності цих систем недостатньо цілей. Росія перебазувала більшість літаків, що використовуються для запуску потужних планерних бомб, і в будь-якому випадку такий дефіцитний ресурс, краще використати проти цілей у Криму.

Також нещодавно стало відомо, що адміністрація Байдена не дозволила Британії та Франції схвалити прохання України на використання ракет Storm Shadow/Scalp за межами української території. Це стало можливим тому, що ця крилата ракета містить американські компоненти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яку відповідь Україна готує агресору на ракетний удар: чому РФ вже збилася з графіку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини