Головна Новини Суспільство Війна з Росією The Economist назвав найімовірніший сценарій подальших дій ЗСУ у Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

The Economist назвав найімовірніший сценарій подальших дій ЗСУ у Курській області

Є три варіанти того, як далі просуватиметься операція ЗСУ у Курській області

14 серпня 2024, 10:34
Поділіться публікацією:

Блискавичне вторгнення українських військ у Курську область Росії перевершило всі очікування. Однак питання в тому, чи зможе Україна перетворити короткострокові вигоди на довгострокову стратегічну перевагу. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Economist

The Economist назвав найімовірніший сценарій подальших дій ЗСУ у Курській області

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

"Нездатність Росії провести швидку контратаку спантеличує деяких українських офіцерів. Замість того, щоб перекидати війська з Донбасу до Курська, Кремль, можливо, планує асиметричну відповідь, наприклад, ракетний обстріл урядового кварталу в Києві", — йдеться у матеріалі The Economist.

Автори матеріалу зазначають, Путін поки що не зазнає сильного тиску з боку громадської думки всередині країни: Росіяни знають про вторгнення, але ЗМІ применшують небезпеку, новини про хаос не дійшли більшості громадян.

При цьому, на думку авторів матеріалу, поступ уперед був настільки швидким, а росіяни так повільно реагували, що Україна, можливо, переглядає свої цілі.

У той же час, вважає австралійський генерал у відставці Мік Райан, якщо РФ почне перекидати в цей район більш боєздатні війська, українці матимуть три варіанти дій. Перший, максималістський підхід полягає в тому, щоб спробувати утримати захоплену територію або навіть просунутися далі, щоб відтягнути більше російських військ з України та отримати козир у майбутніх переговорах. Але це ризиковано, зазначає Райан, оскільки Україні буде важко підтримувати радіоелектронну боротьбу і протиповітряну оборону навіть військ, що добре окопалися, на такій широкій ділянці.

Другий варіант – відступити до кордону, зберігши війська та техніку для спроб повернути українську територію наступного року. Україна показала б, що може вести війну з Росією, і підірвала б наратив про неминучу перемогу Росії.

Третім варіантом може стати часткове відведення військ на більш захищену позицію поблизу українського кордону, що вимагатиме меншої кількості військ та кращої артилерійської та логістичної підтримки. Це також стало б базою для подальших атак, коли з'являться можливості.

Як зазначає джерело "The Economist" у генеральному штабі України, це найімовірніший варіант: частина матеріально-технічних засобів – інженерні війська, паливо, польові госпіталі, продовольство та ремонтні бази – вже перекинуті на кілька кілометрів углиб російського кордону.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Байден уперше прямо висловився про операцію ЗСУ у Курській області.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини