Головна Новини Суспільство Війна з Росією The Economist назвав головну мету Росії щодо Харкова
commentss НОВИНИ Всі новини

The Economist назвав головну мету Росії щодо Харкова

За інформацією The Economist, Росія хоче перетворити Харків на "сіру зону", непридатну для життя

8 квітня 2024, 08:02 comments1955
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", рейтингове видання The Economist з посиланням на військові джерела у Києві припускає, що Росія вирішила перетворити Харків на "сіру зону", непридатну для проживання цивільного населення.

The Economist назвав головну мету Росії щодо Харкова

Харків. Фото: із відкритих джерел

"Ескалація змусила військові джерела у Києві припустити, що Росія вирішила перетворити місто на "сіру зону", непридатну для проживання цивільного населення", – йдеться у матеріалі.

При цьому ЗМІ зазначає, що мер Харкова Ігор Терехов рішуче спростував цю гіпотезу. В інтерв'ю, взятому в секретному місці в промисловому кварталі, Терехов заявив, що Харків не має наміру здаватися.

Міський голова стверджує, що гірше було на початку війни, коли з довоєнного населення, яке становило 2 мільйони людей, поїхали всі, крім 300 тисяч.

"Як можна перетворити таке місто на сіру зону? Люди не поїдуть, тому що вони вже поїхали, а потім повернулися. Вони вже досить намучилися", — запитує Терехов.

Видання зазначає, що багато проблем Харкова можна було б вирішити, якби Захід надав потужні системи протиповітряної оборони або F-16, які могли б відтіснити винищувачі бомби. The Economist також пише, що Росія знищила деякі із поставлених Заходом ЗРК Patriot, які Україна використала для захисту таких міст, як Харків.

Журналісти зазначають, що точні наміри Росії на даному етапі незрозумілі, хоча є чіткі ознаки того, що вона готується до великого літнього наступу, йдеться в матеріалі.

"Українське джерело, знайоме з даними розвідки, повідомило, що Росія зараз готує шість дивізій (приблизно 120 000 військовослужбовців) у Східному Сибіру", — йдеться у статті.

На думку аналітиків видання, "Харків є одним із кількох можливих напрямів майбутнього наступу". Він не є найімовірнішим, але його вже інтенсивно обговорюють російські ЗМІ.

"Це може свідчити про інформаційну кампанію Кремля, спрямовану на залякування харків'ян. Або це може бути кивок у бік провоєнного табору, який агітує за більш жорстку відповідь на часті напади України на Бєлгород, які також викликають занепокоєння в західних колах", — йдеться у матеріал.

Водночас The Economist констатує, що військова операція із захоплення Харкова була б надскладним завданням для Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — атака окупантів на Харків: кількість загиблих різко зросла.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини