Головна Новини Суспільство Війна з Росією Терміново потрібні снаряди для України: з ким США ведуть переговори
commentss НОВИНИ Всі новини

Терміново потрібні снаряди для України: з ким США ведуть переговори

Штати ведуть переговори з Грецією щодо закупівлі артснарядів для України

28 листопада 2023, 17:08
Поділіться публікацією:

США ведуть переговори з Грецією щодо можливості продажу 75 тисяч артилерійських снарядів із запасів Збройних сил країни. Переговори ведуться у рамках зусиль Вашингтона щодо поповнення боєприпасів України, що відбиває широкомасштабну військову агресію РФ. Як передає портал "Коментарі", про це пише видання "Ekathimerini".

Терміново потрібні снаряди для України: з ким США ведуть переговори

Снаряди. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що загальна ціна, погоджена Афінами, становить 47 мільйонів доларів. Передбачається, що Штати закуплять загалом: 50 тисяч грецьких снарядів калібру 105 мм, 20 тисяч снарядів калібру 155 мм, 5 тисяч більших снарядів калібру 203 мм.

За даними грецького видання, переговори перебувають на завершальній стадії і дуже ймовірно можна сказати, що угода відбудеться.

Раніше у серпні грецькі ЗМІ повідомляли, що грецька компанія Hellenic Defence Systems веде переговори з міжнародними виробниками боєприпасів для участі у програмі виробництва снарядів 155 мм калібру для підтримки України та поповнення запасів ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив озвучену раніше агентством Bloomberg інформацію, що обіцяного ЗСУ до весни-2024 мільйони боєприпасів від ЄС не буде. Щоправда, Кулеба запевняє, що справа тут не у зниженні політичної підтримки України, а у жалюгідному стані оборонної промисловості та складів ЄС. Тим часом канцлер Німеччини Олаф Шольц запевняє, що постачання зброї Україні здійснюватиметься стільки, скільки потрібно. Плюс – ЄС працює над програмою 50 млрд євро допомоги для України, яка блокується прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, який відверто підігрує Кремлю. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" ситуацію із підтримкою Євросоюзом нашої країни у війні проти Росії останнім часом, а також про перспективи такої підтримки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини