Головна Новини Суспільство Війна з Росією Терміни знову зміщуються: коли перші F-16 з'являться у небі над Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Терміни знову зміщуються: коли перші F-16 з'являться у небі над Україною

Спочатку українські пілоти пройдуть мовні курси, а навчання на літаках стартує у січні

11 серпня 2023, 13:10 comments8496
Поділіться публікацією:

Перша група із шести українських льотчиків завершить навчання на західних винищувачах F-16 не раніше наступного літа. Як передає портал "Коментарі", про це пише "The Washington Post", аналізуючи заяви українських, європейських та американських чиновників та військових, у тому числі високопоставлених.

Терміни знову зміщуються: коли перші F-16 з'являться у небі над Україною

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, лише шість авіаторів проходять перший раунд навчання, а двох — визначили як резервні кандидати.

Хоча військові вільно володіють англійською, їх спочатку відправлять до Британії на чотиримісячні мовні курси. Вони вивчатимуть термінологію, пов'язану з реактивними винищувачами. До цього етапу залучать і наземний персонал. Данія попросила навчати цілі екіпажі, а не лише авіаторів.

За словами українських чиновників, все це відсуває початок бойової підготовки, яка, як очікується, триватиме шість місяців на січень. При цьому друга група приблизно такої ж чисельності буде готова за шість місяців після цього — приблизно до кінця наступного року. Представники української сторони назвали це затягуванням, хоч і зізналися, що не хочуть надто критикувати своїх іноземних колег, побоюючись виглядати невдячними.

Американські чиновники заявляють, що ще 20 українських пілотів готові до навчання англійської мови. Водночас більшість найкращих українських пілотів, як очікується, залишаться вдома, де продовжують вильоти літаками радянської розробки.

Начальник авіації Повітряних сил ЗСУ Сергій Голубцов розповів, що у перервах між польотами українські авіатори протягом останнього року проходили курси англійської мови у мережі.

"Для льотного та наземного персоналу буде проведено додаткову спеціалізовану підготовку з термінології, необхідної для навчання на F-16... В Україні не було можливості навчати пілотів та інший персонал цієї термінології через відсутність досвіду роботи з такою термінологією", — зазначив він. .

Читайте також на порталі "Коментарі" — чим небезпечна позиція США щодо РФ — які перспективи отримання ЗСУ F-16 та ATACMS.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини