Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Теракт в Тирасполі": СБУ прокоментувала заяви проросійської влади Придністров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

"Теракт в Тирасполі": СБУ прокоментувала заяви проросійської влади Придністров'я

Російські маріонетки звинуватили СБУ у підготовці замаху

9 березня 2023, 14:23
Поділіться публікацією:

Сьогодні "влада" проросійського Придністров'я звинуватила СБУ у підготовці замаху на керівника невизнанної Придністровської молдавської республіки Красносельского. За словами російських маріонеток, українська спецслужба планувала висадити в повітря в центрі Тирасполя начинений вибухівкою автомобіль, коли повз нього проходив Красносельский. СБУ зробила відповідну заяву з приводу цих звинувачень, повідомляють "Коментарі" з посиланням на пресслужбу СБУ.

"Теракт в Тирасполі": СБУ прокоментувала заяви проросійської влади Придністров'я

Придністров'я - російський ексклав

"Щодо заяв т.зв. "МДБ Придністров’я" про нібито участь СБУ в підготовці теракту. Будь-які заяви представників так званого "Міністерства державної безпеки" фейкової "Придністровської народної республіки" щодо участі СБУ в підготовці теракту слід розглядати виключно як провокацію, зрежисовану в Кремлі, — заявили в СБУ. — Тож Служба безпеки України закликає не сприймати всерйоз нісенітниці, за поширенням яких вбачається чітка мета росії розхитати ситуацію на території, яка фактично є окупованою та підконтрольною їй, звинувативши в цьому нашу державу. Брехня та провокації – один із видів зброї, яким активно користується рф. Але сьогодні весь світ бачить справжнє обличчя країни-агресора та не вірить заявам ні росії, ні її сателітів".

Нагадаємо, що раніше РФ заявляла, що розцінить напад будь-якої держави на Придністров'я, як атаку на Росію.

Тим часом, СБУ викрила в своїх лавах прихильницю "руського міру", яка працювала в одному з регіональних управлінь спецслужби та виправдовувала агресію РФ щодо України.

Окрім цього, українські розвідники викрили мережу іноземних агентів, які збирали інформацію про столичні воєнкомати.

"Наразі затримано ще трьох інформаторів ФСБ, — сказано в повідомленні СБУ. — Вони намагалися приховано збирати закриті відомості поблизу українських військових частин. Серед фігурантів – мешканець столичного регіону, який намагався виявити запасний командний пункт керівництва територіального центру комплектування та соціальної підтримки Києва. Також він отримав завдання від фсб – потрапити "під легендою" в приміщення одного з військкоматів та провести там розвідку. Інший зловмисник пішов на співпрацю з ворогом, оскільки розраховував на "посаду" в окупаційній адміністрації у разі захоплення частини південного регіону України". 

Також СБУ заблокували телеграм-канали, які інформували ухилянтів про місця вручення повісток.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини