Головна Новини Суспільство Війна з Росією Тепер РФ точно не збирається зупиняти війну: у США назвали ключові фактори
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер РФ точно не збирається зупиняти війну: у США назвали ключові фактори

За інформацією ISW, РФ наростила виробництво зброї та техніки, зниження темпів не очікується

11 вересня 2024, 07:55 comments3733
Поділіться публікацією:

Починаючи з 2022 року, країна-агресор суттєво збільшила можливості своєї оборонно-промислової бази та будь-яке виснаження запасів техніки та зброї суттєво не вплине на потенціал російської армії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Тепер РФ точно не збирається зупиняти війну: у США назвали ключові фактори

Танк. Фото з відкритих джерел

Американські експерти посилаються на результати дослідження Кільського інституту світової економіки (Німеччина). Відповідно до них, між останнім кварталом 2022 року та другим кварталом 2024 року, Кремль збільшив виробництво техніки, зокрема: танків на 215% — зі 123 до 387 одиниць за квартал; бронемашин на 141% – з 585 до 1409 одиниць за квартал; артилерійських знарядь на 149% – з 45 до 112 одиниць за квартал; систем протиповітряної оборони ближнього радіусу дії на 200% – з 9 до 38 одиниць за квартал; систем протиповітряної оборони середнього та далекого радіусу дії на 100% — з 6 до 12 одиниць за квартал; блукаючих боєприпасів Lancet на 475% — з 93 до 535 одиниць за квартал.

Водночас аналітики німецького інституту зробили уточнення щодо цієї статистики, зазначивши, що 80% відсотків російського виробництва бронемашин та танків досі було можливим лише завдяки модернізації існуючих танкових корпусів із попередніх запасів, а не виробництва нових машин. Однак інститут попередив, що якщо запаси росіян увійдуть у нуль, це не означатиме, що РФ готова припинити війну. Переведення економіки країни на військові рейки одразу зможе забезпечити виробництво нової бронетехніки.

"Після 2026 року Росія, ймовірно, вироблятиме 350 сучасних танків на рік, навіть без відкриття додаткових виробничих ліній. Москва працює над збільшенням внутрішнього виробництва "тилових систем", таких як артилерія та протиповітряна оборона, та зменшує свою залежність від існуючих запасів таких систем", — йдеться у результатах дослідження.

Більше того, підкреслили в Кільському інституті, постачання Північною Кореєю боєприпасів забезпечили країні-агресорові "суттєвий надлишок" артилерійських боєприпасів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на Заході говорять про нове рішення Заходу щодо війни: без чого Україна не встоїть.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини