Головна Новини Суспільство Війна з Росією Тепер РФ стане ще більш залежною від своїх союзників: у США назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер РФ стане ще більш залежною від своїх союзників: у США назвали причину

Експерти ISW вважають, що росіяни зіткнуться з дефіцитом зброї та техніки

16 вересня 2024, 11:58
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що Кремль робить ставку на затягування війни проти України, дедалі більше факторів говорять про те, що незабаром російська окупаційна армія зіткнеться з нестачею озброєння та матеріальних засобів. Це поглибить залежність РФ у цьому питанні від іноземних партнерів. Як повідомляє портал "Коментарі", таким прогнозом у своєму новому звіті поділилися аналітики Інституту вивчення війни.

Тепер РФ стане ще більш залежною від своїх союзників: у США назвали причину

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

"Росія, ймовірно, зіткнеться з зростаючими проблемами у виробництві та закупівлі матеріальних засобів, необхідних для російських операцій в Україні, і Кремль, ймовірно, все більше залежатиме від іноземних партнерів у задоволенні своїх потреб у матеріальних засобах", — зазначають аналітики.

Як пояснюють експерти, армія загарбників для підтримки своїх наступів значною мірою покладається на відновлення запасів озброєння та техніки радянських часів. Особливо це стосується бронетехніки.

Аналітики вважають, що путінському режиму, швидше за все, доведеться ще більше мобілізувати російську економіку та оборонну промисловість та інвестувати у розвиток потенціалу, якщо російські військові мають намір підтримувати нинішній темп операцій у середньостроковій та довгостроковій перспективі, оскільки Росія вичерпує свої обмежені радянські запаси, але неясно, чи зможе російська оборонна промисловість виробляти достатньо продукції, щоб витримати високий рівень втрат техніки, які зазнають російські війська в Україні, навіть за умови подальшої економічної мобілізації.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Інституті вивчення війни розповіли, чи справді Путін готується оголосити ще одну хвилю мобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини