Головна Новини Суспільство Війна з Росією Тепер не лише Бахмут, а й Авдіївка: кого Путін використовує для штурму міста
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер не лише Бахмут, а й Авдіївка: кого Путін використовує для штурму міста

Експерти ISW вважають, що Путін використовує для штурму Авдіївки досвідчених "вагнерівців"

28 березня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Російське військове керівництво, ймовірно, залучило до штурму Авдіївки "вагнерівців" із досвідом. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Тепер не лише Бахмут, а й Авдіївка: кого Путін використовує для штурму міста

ПВК "Вагнера". Фото: із відкритих джерел

Аналітики зазначають, що, 25 березня, спікер Таврійського війська полковник Олексій Дмитрашковський заявив, що українська розвідка прогнозує можливу появу групи "Вагнера" на авдіївському напрямку.

Через день після цього російський користувач забороненої соцмережі VK опублікував некролог, де повідомив про смерть "вагнерівця" Євгена Малготіна в Авдіївці 20 березня. У некролозі стверджується, що Малготін мав попередній військовий досвід і воював у 2-му російському добровільному загоні Армії Республіки Сербської (зазвичай відомої як Армія боснійських сербів) у 1992 році.

"Схоже, Малготін був досвідченим бійцем і, ймовірно, представляє бійця вищого калібру, що входить до складу сил спеціальних операцій групи "Вагнера". Незважаючи на те, що "Вагнер" залучив до операцій поблизу Бахмута більшу частину засуджених, ймовірно, в різних місцях України" є контингент висококваліфікованих представників", — наголосили аналітики.

За їхньою інформацією, військове керівництво РФ, ймовірно, вирішило розгорнути певні елементи групи "Вагнера" в районі Авдіївки в останні тижні, щоб підтримати виснажені та менш якісні сили так званої "ДНР".           

"Якщо такі бойовики Вагнера воювали поблизу Авдіївки, їхня участь може допомогти пояснити обмежені тактичні успіхи в цьому районі за останній тиждень", — пояснили в ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" – навіщо Путіну ядерну зброю у Білорусі – як має відреагувати Захід.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи можуть відновитись переговори з путіним – що цьому має передувати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини