Головна Новини Суспільство Війна з Росією Тепер буде гра по-чесному: ЗМІ оцінили ймовірність ударів ЗСУ по Москві
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер буде гра по-чесному: ЗМІ оцінили ймовірність ударів ЗСУ по Москві

Атаки на російську столицю "були б чесною грою", але є причина, чому Україна може не завдати ударів по Москві

9 грудня 2022, 13:40 comments13392
Поділіться публікацією:

Якщо безпілотники ЗСУ справді стали причиною потужних вибухів на військових аеродромах російських ВПС на відстані понад 500 км від російського кордону, це говорить про те, що Україна тепер має технологічні засоби, щоб завдати удару по Москві, яка знаходиться за 400 км від кордону. Як повідомляє портал "Коментарі", посилаючись на видання "Forbes", яке зібрало думки військових експертів.

Тепер буде гра по-чесному: ЗМІ оцінили ймовірність ударів ЗСУ по Москві

Дальнобійні дрони. Фото: з відкритих джерел

"Це зовсім не означає, що Україна збирається атакувати Москву. Насправді є вагомі причини, через які Київ утримується від нападу на Москву. Але можливість завдання удару по такому розгалуженому місту викличе кілька безсонних ночей у столиці", — заявив виданню "Forbes" генерал австралійської армії у відставці Мік Райан.

Зазначається, що атака на Москву означатиме серйозну ескалацію багатомісячної кампанії глибоких далеких ударів ЗСУ, яка досі була зосереджена на авіабазах, мостах та матеріально-технічних об'єктах, багато з яких перебувають на окупованій російськими військами українській території, а більшість інших усередині Росії неподалік від кордону.

Водночас, пише "Forbes", українські удари по Москві "були б чесною грою". Адже весь світ став свідком того, як російська армія бомбила Київ, а також інші українські міста, завдають ударів навіть не по військових об'єктах, а по мирному населенню, критичній інфраструктурі. У Москві достатньо потенційних стратегічних цілей. І Україна має кілька способів завдання ударів. Найпростішим, але ризикованим є диверсія людьми. Альтернатива диверсії – удар безпілотників.

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр закордонних справ Словаччини Растислав Качер нагадав про спроби домовитися з Адольфом Гітлером у відповідь на ідеї щодо можливості переговорів із РФ. Про це він сказав на брифінгу під час візиту до Києва. Чому одні країни Європи вивчили уроки історії, інші – все ще ні? Якими і за яких умов можуть бути переговори між Києвом і Москвою? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини