Головна Новини Суспільство Війна з Росією Темп наступу росіян на Харківщині сповільнився: у США назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Темп наступу росіян на Харківщині сповільнився: у США назвали причину

Аналітики ISW вважають, що росіяни на Харківщині використали нову тактику наступу

15 травня 2024, 07:05
Поділіться публікацією:

Просування російських окупаційних військ на півночі Харківської області, схоже, сповільнилося за останні 24 години. Швидше за все, це сталося через нову тактику військових і великих втрат окупаційної армії. Окупанти планують об'єднати плацдарми у Липцях та Вовчанську та створити прикордонну "буферну зону". Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Темп наступу росіян на Харківщині сповільнився: у США назвали причину

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики підтвердили, що російські війська поки роблять ставку на створення "буферної зони" в районі кордону, а не глибоке проникнення на територію Харківської області.

Декілька українських військових чиновників повідомили 14 травня, що, на їхню думку, ситуація в Харківській області повільно стабілізується.

Декілька російських та українських джерел також повідомили, що російські війська використовують нову тактику в цьому напрямку — невеликі штурмові групи чисельністю не більше п'яти осіб проникають на українські позиції, а потім об'єднуються з іншими невеликими штурмовими групами у більшу ударну групу.

Кадри з безпілотника, нібито зняті у Вовчанську, показують, що російська піхота діє в межах населеного пункту невеликими штурмовими групами, що підтверджує ці повідомлення.

Військові аналітики вважають, що використання невеликих штурмових груп, однак, може сприяти збільшенню втрат живої сили росіян та техніки та уповільненню загального темпу наступу на цьому напрямі.

Один російський військовий коментатор, який раніше служив інструктором підрозділу "Штурм-З", поскаржився, що кадри з невеликими російськими штурмовими групами свідчать про погану підготовку, а не про нову ефективну тактику.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець зазначив, що зростання російських втрат на цьому напрямі призводить до зниження загального темпу наступальних операцій.

ISW вважає, що через рівень втрат, що збільшився, сповільнився темп наступу, який спостерігався 14 травня. Якщо темпи російських операцій залишаться відносно низькими, російські війська, ймовірно, зосередяться на закріпленні нових позицій та нарощуванні бокового виступу в Харківській області шляхом об'єднання угруповань у Липцях та Вовчанську та створення "буферної зони" у прикордонній зоні, замість того, щоб просуватися далі вглиб області Як оцінював ISW раніше.

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ посилює наступ: які прогнози, чи є причини серйозного занепокоєння.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини