Головна Новини Суспільство Війна з Росією Танки ЗСУ прорвали головну лінію оборони Росії: в ISW назвали напрямок
commentss НОВИНИ Всі новини

Танки ЗСУ прорвали головну лінію оборони Росії: в ISW назвали напрямок

Українські війська настільки придушили російську артилерію та інші протитанкові системи, що змогли перекинути техніку вперед

22 вересня 2023, 08:00 comments1443
Поділіться публікацією:

Українські танки та інша бронетехніка вже діють на південь від останньої лінії головного оборонного рубежу окупантів, яку нині проривають ЗСУ у Запорізькій області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

Танки ЗСУ прорвали головну лінію оборони Росії: в ISW назвали напрямок

Танки. Фото: з відкритих джерел

Експерти ISW обґрунтовують свої аргументи, посилаючись на геолокаційні кадри від 21 вересня. Як зазначається, на знімках видно, що бронетехніка Сил оборони просунулась на південь від протитанкових ровів ворога і так званих "зубів дракона", які є частиною трирівневої оборони. ЗСУ вступили в обмежений бій на захід від Вербового, що за 18 км на південний схід від Орєхова.

За словами експертів, це перший зафіксований випадок використання бронетехніки українських військ поза трирівневою лінією оборони окупантів. Це вказує на те, що українці прорвали перші дві лінії цього ешелону достатньою мірою, щоб пропустити техніку через пролом.

Аналітики припускають, що ЗСУ придушили російську артилерію та інші протитанкові системи у цьому районі настільки, щоб просунути свою техніку вперед. Здатність українських військових доставляти бронетехніку до найпотужнішої російської лінії оборони, а також використовувати її біля підготовлених оборонних позицій противника є важливою ознакою прогресу у цьому контрнаступі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — завершилося 15-те засідання формату "Рамштайн". За його підсумками глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що Україна потребує коштів ППО більше, ніж далекобійних ракет. А новий міністр оборони України Рустем Умеров, підбиваючи підсумки зустрічі, виділив п'ять пріоритетних для нас пунктів: протиповітряна оборона, артилерія, авіація, ВМС та бронетехніка. Він також зазначив, що було створено Capabilities Coalition (Коаліція здібностей), а партнери підтвердили зобов'язання щодо підтримки України. Які висновки можна зробити після Рамштайну-15? Що могло залишитися за лаштунками? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Влпдимир

22 вересня 2023, 10:08

Наглый кацапюра ! Ты там был??? Ты своими глазелками видел ???! И ты ещё будешь открывать свою ротяку и что-то блеять , рашистская тварь ???!!!!

Бог

22 вересня 2023, 09:31

Ну и наглая хохляцкая ложь !!! Если бои идут на запад от Вербового,так они там идут уже недели три. И это преодоление лишь первой,начальной линии и то на коротком участке перед Работино.Но причина лжи понятна-Западу надоедает зеленский своим попрошайничеством и наглыми наездами.


Новини