Головна Новини Суспільство Війна з Росією Танки Abrams будуть в Україні швидше, ніж планувалося: у Білому домі зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Танки Abrams будуть в Україні швидше, ніж планувалося: у Білому домі зробили заяву

США вже працюють над тим, щоб розпочати постачання танків

21 березня 2023, 15:40 comments1102
Поділіться публікацією:

Вашингтон планує прискорити процес передачі Україні танків Abrams І робота над цим уже триває. Про це повідомляє портал "Коментарі", із посиланням на заяву координатора зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки при Білому домі Джона Кірбі, якого цитує Bloomberg.

Танки Abrams будуть в Україні швидше, ніж планувалося: у Білому домі зробили заяву

Танк. Фото з відкритих джерел

Джон Кірбі заявив, що в США вже працюють над тим, щоб "доставити танки Abrams в Україну трохи швидше, ніж очікувалося раніше". При цьому він не пояснив із чим пов'язано те, що влада США вирішила змінити плани та прискорити процес доставки танків до України.

"Ми працюємо над цим... Є деякі зміни, які можна внести до процесу, щоб прискорити його", — заявив Кірбі.

Ще в січні США оголосили, що передадуть Україні свої бойові танки Abrams M1. Йдеться про 31 одиницю. Тоді точилися дискусії, чи можуть Штати відправити українцям танки Abrams із власних запасів, що значно прискорило б їх постачання порівняно із закупівлею нової техніки.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Конгресі закликали Білий дім відправити Україні хоча б один танк Abrams.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський заявив, що наша країна очікує на сильні рішення від зустрічі у форматі "Рамштайн". Акцент зараз робиться на танках. Тим часом США заявили, що нададуть Україні новий пакет військової допомоги на 2,5 мільярда доларів. До нього, серед іншого, увійдуть 59 БМП Bradley, 90 бойових броньованих машин Stryker, боєприпаси для зенітного ракетного комплексу NASAMS та системи протиповітряної оборони Avenge. Про що говорить "танкова битва" навколо постачання цих машин в Україну? Чому ФРН так поводиться? Які перспективи масового постачання ЗСУ всім необхідним у найближчому майбутньому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини