Головна Новини Суспільство Війна з Росією Такої масованої атаки на Київ не було ще в 2024 році: у КМВА розкрили деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Такої масованої атаки на Київ не було ще в 2024 році: у КМВА розкрили деталі

Повітряна тривога тривала сім годин, а дрони заходили на столицю з усіх можливих напрямків

31 липня 2024, 08:07 comments4103
Поділіться публікацією:

Цієї ночі російські окупаційні війська здійснили одну з наймасовіших атак на Україну ударними безпілотниками на всю повномасштабну війну. Ключовою метою російських загарбників став Київ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні КМВА.

Такої масованої атаки на Київ не було ще в 2024 році: у КМВА розкрили деталі

Безпілотник. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що на столицю противник відправив десятки дронів із різних напрямків. Це сьома атака міста дронами у липні. Вона стала для Києва наймасовішою за 2024 рік за кількістю безпілотників.

"Повітряна тривога тривала понад 7 годин. Ворожі дрони заходили на Київ хвилями та практично з усіх можливих напрямів. Силами та засобами ППО у повітряному просторі Києва та на підступах було знищено понад три десятки безпілотників", — розповіли в адміністрації.

Навіть із настанням ранку супротивник не заспокоївся. Рано-вранці ворог знову направив кілька дронів на Київ.

Варто зазначити, що остання масштабна атака на столицю відбулася 8 липня. Під ворожим вогнем опинилися дитяча лікарня "Охматдит", пологовий будинок та інші цивільні об'єкти.

Внаслідок атаки на столицю загинули 33 особи, серед них 5 дітей. Ще 121 особа постраждала, з них 10 дітей віком від 2 до 17 років.

Читайте також на порталі "Коментарі" — білоруські моніторингові канали зафіксували ймовірне входження російських "Шахедів" на територію РБ, де через загрозу підняли винищувач.

Також видання "Коментарі" повідомляло – українські захисники постійно готуються до можливого масованого обстрілу з боку Росії з огляду на те, що вже давно не було таких атак. Таку заяву в ефірі каналу "Київ 24" зробив речник ВМС України Дмитро Плетенчук.

"Якщо ми бачимо носії в морі, в кількості, зазвичай це може передувати комбінованому обстрілу, тому що самостійні атаки, виключно за рахунок цих крилатих ракет, зазвичай не досягають великого успіху. Іноді відсоток збиття цих ракет дорівнює 100", — заявив Дмитро Плетенчук.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини