Головна Новини Суспільство Війна з Росією Такого не було за весь час війни: в Укренерго розповіли, що найбільше жахнуло в атаці РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Такого не було за весь час війни: в Укренерго розповіли, що найбільше жахнуло в атаці РФ

В "Укренерго" заявили, що ранкова атака на енергетику України стала найбільшою за весь час війни

22 березня 2024, 12:50
Поділіться публікацією:

Ранкова атака росіян на енергетику України була найбільшою від початку повномасштабної війни. Є пошкодження енергетичних об'єктів у багатьох регіонах. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів голова "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Такого не було за весь час війни: в Укренерго розповіли, що найбільше жахнуло в атаці РФ

Ракетний удар. Фото з відкритих джерел

"Це була найбільша, напевно, атака за весь час по енергетичній системі України. Вона характеризується тим, що було застосовано комбіновані засоби ураження, тобто не лише крилаті ракети, а й "Шахеди" та балістичні ракети", — заявив Володимир Кудрицький.

За його словами, удари були по теплових та гідроелектростанціях, а також по магістральних підстанціях. Ворог цілив у різні об'єкти енергосистеми – генерацію, високовольтні підстанції, підстанції операторів розподілу.

Внаслідок масштабної атаки є пошкодження енергетичних об'єктів у різних регіонах України. Кудрицький наголосив, що найбільше постраждав Харків, там масштаб пошкоджень найбільший.

"На жаль, є обмеження енергопостачання в різних регіонах України, переважно на лівому березі Дніпра. Підкреслюю, це контрольовані обмеження, щоб система працювала цілісно. Найбільше питань щодо статусу пошкоджень ДніпроГЕС. Наразі немає жодних ризиків прориву дамби, статус пошкоджень уточнюється і буде остаточно зрозумілим за кілька годин", — сказав Кудрицький.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ніч проти 22 березня Україна пережила чергову масовану ракетну атаку з боку РФ. На відміну від тієї, що сталася днем раніше, коли ціллю став Київ, тепер летіло по інших містах, причому ціллю стали енергетичні об'єкти. Чому все відбувається саме зараз? Які основні висновки можна зробити зараз? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини