Головна Новини Суспільство Війна з Росією Такого не було з початку війни: що загрожує росіянам в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

Такого не було з початку війни: що загрожує росіянам в Курській області

ЗСУ звужують кільце довкола російських військових в Курській області і не дозволяють їм вийти з пастки

21 серпня 2024, 17:16
Поділіться публікацією:

Українські сили в Глушківському районі Курської області поступово звужують кільце навколо угруповання агресора. Це призведе до того, що окупанти можуть опинитися без сполучення через річку Сейм. Про це повідомив військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі радіо NV, підкресливши, що противник може опинитися в оточенні.

Такого не було з початку війни: що загрожує росіянам в Курській області

Бої в Курській області

Згідно з даними експерта, українські війська продовжують наступальні операції, розширюючи зону контролю до 1256 квадратних кілометрів.

"На сьогоднішній день для нас визначальним є те, що відбувається в південно-західній частині — Глушківський район, де українські сили затискають угруповання ворога, відрізаючи його фактично від сполучення через річку Сейм і де противник може опинитися в оточенні. Це дуже важливо, тому що, якщо це станеться, то це буде вперше з початку повномасштабного вторгнення, коли таке угруповання російських військ вдасться фактично оточити українським силам. Це було б дуже потужно", — заявив Мусієнко.

Однак він наголосив, що втрачати пильність не варто, адже ворог активізує свої дії з північного сходу, маневруючи, посилюючи свою присутність і застосовуючи дрони.

Мусієнко також відзначив швидку маневреність українських військ і ефективність тактики малих груп. Окрім того, за його словами, авіація відіграє важливу роль, підтримуючи наступальні операції та знищуючи ворожі командні пункти, мости й скупчення сил.

Згідно з його словами, ворог намагається відтягнути українські війська, які діють у напрямку Коренево, щоб врятувати своє угруповання. Водночас противник намагається будувати понтонні переправи, щоб забезпечити відступ своїм підрозділам. Проте українські війська знищили щонайменше три такі переправи, продовжуючи змушувати ворога до здачі в полон.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ готують росіянам великий котел.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини