Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Світла може не бути взагалі": велике українське місто може піти у пітьму
commentss НОВИНИ Всі новини

"Світла може не бути взагалі": велике українське місто може піти у пітьму

Голова Запорізької ОВА заявив, що область вже намагається підготуватися до блекауту взимку.

10 вересня 2024, 20:20
Поділіться публікацією:

 Взимку ситуація зі світлом в Запорізькій області може стати вкрай складною, і місцевим жителям варто готуватися до можливості повної відсутності електроенергії. Про це заявив голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров під час брифінгу.

"Світла може не бути взагалі": велике українське місто може піти у пітьму

Відключення світла в Україні (фото з відкритих джерел)

Влада вже працює над підготовкою соціальної інфраструктури до можливих блекаутів. За словами Федорова, на цьому тижні при обласній адміністрації буде створена робоча група, яка займатиметься перевіркою готовності до зимового періоду. Він зазначив, що стандарти підготовки до зими були змінені, оскільки існує реальна загроза того, що електроенергії може не бути зовсім.

Для підтримки важливих об'єктів інфраструктури вже проведені тендери на закупівлю генераторів та когенераційних установок для міських служб "Водоканал" та "Тепломережі". Було придбано потужні генератори загальною потужністю близько 5 мегаватів, які планують доставити протягом наступних чотирьох місяців. Завдяки співпраці з міжнародними партнерами, 80% вартості фінансують вони, а решту 20% покриває обласний бюджет.

Крім того, вже закуплено три когенераційні установки загальною потужністю 7,5 мегаватів, які Запоріжжя отримає до середини листопада. Їх планують підключити до середини грудня.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чому відключення світла можуть продовжуватись ще 4 рокиВ Україні можуть зберігатися обмеження електропостачання та графіки відключення світла ще протягом 3-4 років. Це пов'язано з необхідністю побудови нових потужностей і систем накопичення енергії. Про це повідомила незалежна експертка з ядерної енергетики та ядерної безпеки Ольга Кошарна.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини