Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сусідня країна готується до нової хвилі біженців з України: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Сусідня країна готується до нової хвилі біженців з України: що відомо

Зазначається, що через удари по енергооб'єктах багато українців можуть виїхати до Польщі.

24 липня 2024, 22:10
Поділіться публікацією:

Польська влада попередила про можливий новий наплив біженців з України після того, як російські війська посилили атаки на енергетичні об'єкти.

Сусідня країна готується до нової хвилі біженців з України: що відомо

Українські біженці (фото з відкритих джерел)

За даними видання Bloomberg, цього року Кремль інтенсифікував удари по українській енергосистемі, що спричинило перебої з електропостачанням для домогосподарств та промислових підприємств. З березня в Україні діє режим нормування електроенергії, і в окремі дні електрика подається лише на кілька годин.

"У нас є дуже чіткі сигнали про те, що через російську агресію восени і взимку може бути великий приплив біженців", — заявив Даріуш Марчинський, директор департаменту МВС із захисту цивільного населення та управління надзвичайними ситуаціями.

Від початку війни, за даними прикордонної служби, понад 18 мільйонів українців перетнули кордон Польщі. Трохи менше ніж 1 мільйон вирішили залишитися в країні, багато з них знайшли роботу або відкрили власний бізнес.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Міненерго зробили обнадійливу заявуНа одній із АЕС виведено з ремонту один з енергоблоків. У деяких регіонах України обмеження не застосовуються до 18:00.  Як кажуть енергетики, це суттєво вплине на стабільність енергосистеми та зменшить існуючий дефіцит електроенергії.

Також "Коментарі" писали про те, що не так із графіками відключення світла ДТЕКЗ графіками відключення світла в Україні продовжується плутанина. Незрозуміло, як відбувається вимкнення. Зокрема, дедалі більше питань до монополіста ДТЕК. Чому компанія скорочує години, коли є світло? Якщо подивитися на графік, то раніше електрику подавали 8 годин на день, потім 6, зараз взагалі – 4.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини