Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сума вражає: на скільки млн Росія закупила обладнання для літаків в обхід санкцій
commentss НОВИНИ Всі новини

Сума вражає: на скільки млн Росія закупила обладнання для літаків в обхід санкцій

Аналітики ISW підрахували, що Росія, оминаючи санкції, закупила обладнання для літаків на $500 млн.

8 травня 2024, 07:17 comments1573
Поділіться публікацією:

Країна-агресор продовжує обходити санкції та з 2022 року закупила з-за кордону компонентів для авіатехніки, зокрема військових, на суму майже 500 мільйонів доларів. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Сума вражає: на скільки млн Росія закупила обладнання для літаків в обхід санкцій

Авіація. Фото: з відкритих джерел

Аналітики зазначили, що російський виробник військових та цивільних літаків та дочірня компанія російського державного оборонного конгломерату "Ростех" "Яковлєв" (колишній "Іркут") успішно обходить міжнародні санкції та закуповує військову техніку з-за кордону з 2022 року.

Російське видання The Moscow Times повідомило, що "Яковлєв", який виробляє винищувачі Су-30 та навчально-бойові літаки Як-130, з 2022 року закупив за кордоном військового обладнання на суму майже 500 мільйонів доларів США.

Зокрема, Росія відправила літаки Як-130 до Ірану у вересні 2023 року.

Видання The Moscow Times повідомило, що "Яковлєв" переважно закуповував компоненти для радіолокаційного обладнання та програмовані контролери для військових літаків.

Читайте також на порталі "Коментарі" — санкції провалилися: в Італії назвали свій варіант, як принести мир в Україну.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ситуація з санкціями проти Росії виглядає дедалі непривабливішою. Стало відомо, що низка західних банків, які залишилися працювати в РФ, сплачують сотні мільйонів євро податків до бюджету країни-агресора. Та сама Німеччина виступає проти конфіскації російських активів. А ті ж самі США дозволили проводити операції з російськими банками для розрахунків у сфері енергетики. При цьому Європа, зумівши частково злізти з російської газової голки, занурюється в російські мінеральні добрива. А РФ продовжує ігри з танкерним флотом, оминаючи західні нафтові санкції. Як зробити обмеження проти країни-агресора ефективнішими, а російську економіку – більш ослабленою? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини