Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стратегія США змушує стікати кров'ю Україну та вчить РФ бути сильнішою: ЗМІ критикує адміністрацію Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Стратегія США змушує стікати кров'ю Україну та вчить РФ бути сильнішою: ЗМІ критикує адміністрацію Байдена

Доки "зв'язана" обмеженнями Україна стікає останньою кров'ю, Росія виправляє свої недоліки і вчиться воювати ефективніше.

11 вересня 2024, 20:55
Поділіться публікацією:

 Адміністрація президента США Джо Байдена, здається, прагне максимально стримати російсько-українську війну в її поточних межах та запобігти її ескалації. Однак така стратегія породжує нові загрози та ризики і коштує Україні великих додаткових втрат, як повідомляє Foreign Policy.

Стратегія США змушує стікати кров'ю Україну та вчить РФ бути сильнішою: ЗМІ критикує адміністрацію Байдена

Війна в Україні (фото з відкритих джерел)

Видання відзначає, що однією з основних цілей політики Вашингтона є недопущення розширення війни за межі України та уникнення ризиків ядерного конфлікту. Це впливає на рішення адміністрації Байдена з самого початку російського вторгнення.

Ця політика передбачає велику обережність з боку США, яка виявляється не лише в уникненні прямого військового зіткнення між НАТО і Росією. Замість того, щоб надати Україні повний набір необхідного озброєння для протистояння агресору, спостерігаються затримки з постачанням зброї, що не можна пояснити тільки технічними причинами.

"Вашингтон фактично жорстко обмежив Київ у засобах ведення війни, що призвело до політично обраних обмежень щодо типу та кількості озброєння, що надається, а також щодо дозволу на його використання", зазначає публікація.

Foreign Policy підкреслює, що США також блокували допомогу Україні з боку союзників, що видно на прикладі франко-британських ракет Storm Shadow/SCALP. Хоча Лондон і Париж були готові дозволити удари по території Росії, остаточне схвалення блокували Сполучені Штати.

Країни Східної Європи, які краще розуміють російську загрозу, часто критикують політику Вашингтона, яку вони називають "управлінням ескалацією". Автор статті наголошує, що дії України, такі як удари дронами по Росії та вторгнення в Курську область, не призвели до глобальної війни, як це побоювалися.

Така стратегія, на думку видання, не тільки не сприяє швидкій поразці Росії, але й дає агресору можливість покращити свої військові здатності, що створює довготривалі ризики і для України, і для результату війни загалом.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що військовий сказав, як Захід може допомогти РФ знищити Україну

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини