Головна Новини Суспільство Війна з Росією Страшну статистику війни в Києві озвучили в КМВА
commentss НОВИНИ Всі новини

Страшну статистику війни в Києві озвучили в КМВА

2022 рік став найстрашнішим роком в новій історії Києва - столиці вільної та незалежної України

30 грудня 2022, 16:40
Поділіться публікацією:

Від 24 лютого, з початком повномасштабного вторгнення, Російська Федерація  доклав усіх зусиль аби захопити місто. Але Київ вистояв, а ЗСУ відігнали рашистів від столиці, пишуть "Коментарі".

Страшну статистику війни в Києві озвучили в КМВА

Столиця пережила найстрашніший рік у своїй новітній історії

Отримавши надзвичайний опір на суші, ворог вдався до "повітряного геноциду", який триває і досі. Станом на сьогодні загарбник здійснив 52 повітряні атаки на місто, пошкодивши понад 600 будівель. Суттєвих руйнувань зазнала і критична інфраструктура Києва.

"Але все знищене можна відбудувати і відновити. На жаль, внаслідок воєнних дій столиця втрачає найцінніше – людські життя", — кажуть в Київській міській військовій адміністрації (КМВА). І наводять страшну статистику жертв: з початку повномасштабного вторгнення російської армії загинуло 120 киян. Серед яких, російські ракети вбили 5 дітей. Поранення отримали 495 мешканців, з них 30 — діти.

За час війни в столиці пролунало 638 сирен повітряної тривоги. Загальна тривалість тривог — 693 години 49 хвилин. Тобто, практично 29 днів — цілий календарний місяць в цьому році мешканці міста провели в укриттях та бомбосховищах.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Зеленського зробили нову заяву щодо повторного наступу Російської Федерації на КиївРосійським пропагандистам поставлене чітке завдання – вкинути в український інформаційний простір нову тезу про майбутній наступ з Білорусі. Мета таких вкидань одна — "вплинути на нерви", тому вірити в такі заяви спікерів Кремля не потрібно.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російський диктатор Володимир Путін зробив низку цинічних заяв із приводу війни, яку розв'язав проти України. Заявив, що рятує російськомовних українців, заявив, що скоріше хоче закінчити війну (назвав її саме війною, на що багато хто звернув увагу), брехав про переговори. Він також пообіцяв "поцокати" ЗРК Patriot, які США мають намір передати Україні для оборони від російських ракетних ударів. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини