Головна Новини Суспільство Війна з Росією Столтенберг висміяв "експертів" з українського контрнаступу
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг висміяв "експертів" з українського контрнаступу

Генсек НАТО нагадав про експертні висновки 2022 року, які не давали Україні шансу на виживання

7 вересня 2023, 20:23
Поділіться публікацією:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг нагадав сьогоднішнім критикам українського контрнаступу про експертні висновки 2022 року, які не давали Україні шансу на виживання. Тоді "експерти" говорили про швидке захоплення Києва Росією, за два-три дні. Про це повідомляють "Коментарі".

Столтенберг висміяв "експертів" з українського контрнаступу

Єнс Столтенберг

Говорячи про контрнаступ ЗСУ, не слід забувати, що до вторгнення в Україну в 2022 році про збройні сили РФ говорили як про "другу армію світу".

"Відправною точкою є те, що російська армія була другою найсильнішою армією у світі, а зараз російська армія є другою найсильнішою в Україні, — заявив Столтенберг. — І це вражає. І саме мужність, воля, відданість, рішучість українських солдатів робить це неможливим. І ми повинні пам'ятати відправну точку. А відправною точною було те, що коли сталося вторгнення, повномасштабне вторгнення в лютому, більшість експертів говорили, що Київ впаде за кілька днів, а Україна впаде за кілька тижнів. Україна довела, що вони помилялись, відтіснивши російських загарбників".

— А потім ці ж експерти, які говорили, що Україна впаде за тижні, скаржаться на швидкість наступу, — з певною часткою іронії відзначив генсек НАТО.

За словами Столтенберга, як воювати на місцях вирішують українські командири, Альянс та його структури бачать свою місію у підтримці ЗСУ, а не надання їм порад.

Тим часом, в ЄС розповіли, чи видаватимуть Україні ухилянтів.

ЗСУ застосували нову тактику боротьби з російськими гелікоптерами.

А розгублений Пєсков прокоментував заяву Блінкена про конфісковані російські гроші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини