Головна Новини Суспільство Війна з Росією Столтенберг обнадіяв заявою про військову ціль Путіна в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг обнадіяв заявою про військову ціль Путіна в Україні

Генсек НАТО вважає, що військова ціль Путіна в Україні вже недосяжна

22 грудня 2023, 12:55 comments1358
Поділіться публікацією:

Росія більше не може досягти своїх військових цілей в Україні, незважаючи на значні військові зусилля. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг, пише "Spiegel".

Столтенберг обнадіяв заявою про військову ціль Путіна в Україні

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Генсек нагадав, що головною ціллю вторгнення за наказом президента РФ Володимира Путіна було завадити просуванню України до НАТО та Європейського Союзу. При цьому після майже двох років війни Україна зараз ближче до НАТО та ЄС, ніж будь-коли раніше.

Столтенберг також зазначив, що Росія сплачує надзвичайно високу ціну за свою війну. Так, країна вже втратила сотні літаків та тисячі танків, а понад 300 000 солдатів було вбито або поранено. До того ж у результаті війни зросла інфляція та впав рівень життя. Росія також перебуває у більшій політичній ізоляції, ніж раніше.

У той же час генсек НАТО застеріг від надій на швидке припинення війни з огляду на розвиток подій і від віри в те, що Путін змінить курс після його очікуваного переобрання 17 березня.

"У нас немає ознак того, що Путін змінить свої цілі та свою політику. Він продовжить намагатися зайняти більше територій", — сказав Столтенберг.

На його думку, це означає, що НАТО та 31 держава-член мають продовжувати рішуче підтримувати Україну. Адже українці показали, що вони здатні захищатись, особливо коли вони отримують зброю від Німеччини та багатьох інших країн НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на фоні пробуксувань з боку США та ЄС із виділенням багатомільярдних пакетів допомоги Україні все частіше на Заході звучать тривожні заяви. Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) попереджають, що Штатам вигідніше зараз максимально підтримати Україну, ніж у разі її поразки розгортати у Східній Європі значну частину сухопутних військ та озброєнь. Український народ у разі перемоги Росії чекає на масовий терор, пише Foreign Policy, пропонуючи задуматися над цим противникам виділення допомоги нашій країні. Кількість усіх цих заяв та публікацій останнім часом має явно виражений похмурий для України тон. Портал "Коментарі" попросив експертів проаналізувати те, що відбувається.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини