Головна Новини Суспільство Війна з Росією Столтенберг назвав країну, яка відіграє ключову роль у підтримці Росії щодо війни Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг назвав країну, яка відіграє ключову роль у підтримці Росії щодо війни Україні

Генсек НАТО Єнс Столтенберг розкритикував Китай, який підтримує Росію у війні в Україні.

13 червня 2024, 09:15
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав Китай ключовим партнером Росії, який допомагає режиму Путіна вести війну в Україні. За його словами, Росія імпортувала з КНР 90% мікроелектроніки, яку використовує для війни проти України.

Столтенберг назвав країну, яка відіграє ключову роль у підтримці Росії щодо війни Україні

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

Єнс Столтенберг виступив на пресконференції в Брюсселі з критичними заявами щодо Китаю. 

"Ми бачимо як Китай зараз відіграє ключову роль у забезпеченні або підтримці війни Росії в Україні. 90% мікроелектроніки, яку Росія імпортувала минулого року, надійшла з Китаю", — сказав Столтенберг.

Очільник НАТО пояснив, що такі поставки з КНР стали ключовим для виробництва російської зброї та дає можливість Путіну й надалі продовжувати свою військову агресію проти України.

"Ці предмети, електронне обладнання, які є ключовими для виробництва ракет, бомб і бойових танків, що застосовуються у агресивній війні Росії проти України", — додав генсек НАТО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США розкрили китайські поставки до РФ. Виявилось, що Росія імпортує з КНР 70% усіх верстатів та 90% мікросхем, які використовує для виготовлення зброї для ударів по Україні, зокрема це стосується танків, систем ППО, боєприпасів, ракет та іншої військової техніки.

Також "Коментарі" писали про Володимира Зеленського, який прямо вказав, що Росія за підтримки Китаю намагається зірвати Саміт миру у Швейцарії. За його словами, КНР тисне на інші країни та намагається їх відмовити їхати на мирний саміт. Виявилось, що така тактика працює, адже деякі країни відмовились від участі у Саміті миру, вже після того, як повідомили, що приїдуть до Швейцарії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини