Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ставлення росіян до вищого керівництва почало змінюватися: що призвело до цього
commentss НОВИНИ Всі новини

Ставлення росіян до вищого керівництва почало змінюватися: що призвело до цього

Ганна Маляр заявила, що бунт Пригожина став поштовхом для зміни ставлення росіян до вищого керівництва

5 липня 2023, 16:45
Поділіться публікацією:

Заколот ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина та події, які почалися після нього, призвели до того, що багато росіян почали переглядати своє ставлення до вищого керівництва країни-агресора в гірший бік. Як передає портал "Коментарі", про це у телеграм написала заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Ставлення росіян до вищого керівництва почало змінюватися: що призвело до цього

Пригожин та Шойгу. Фото з відкритих джерел

"Так званий "марш справедливості" збройного формування найманців Пригожина став поштовхом до зміни ставлення російських громадян та військовослужбовців до вищого військово-політичного керівництва РФ", — зазначила заступник міністра.

Заступниця міністра зазначила, що розгубленість і пасивність вищого начальницького складу Збройних сил РФ під час спроби перевороту призвела до зростання недовіри офіцерського, сержантського та рядового складу до вищих чинів Міноборони та Генштабу РФ.

До того ж, окремі командування оперативних об’єднань і з’єднань окупаційних військ намагаються уникнути комплектування підпорядкованих військових частин особами з місць позбавлення волі попри потребу у відновленні втрат особового складу.

Маляр пояснила, що це пов’язане з підвищеними ризиками дезертирства, проявами непокори та імовірними бунтами військових з-поміж колишніх засуджених.

Читайте також на порталі "Коментарі" — парламентська асамблея ОБСЄ визнала Росію державою – спонсором тероризму, а ПВК "Вагнер" – терористичною організацією. Тим часом, стало відомо, ватажку вагнерівців Євгену Пригожину, який влаштував півтора тижні тому заколот, повернули 10 мільярдів рублів, які силовики раніше виявили під час обшуків у Санкт-Петербурзі після невдалої спроби бунту. Незважаючи на те, що Пригожину та найманцям дали перебазуватися до Білорусі, їм пророкують незавидну долю. Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал Сирський в інтерв'ю ABC прямо заявив, що з "Вагнером", схоже, покінчено. Що можна сказати на даному етапі про ситуацію з вагнерівцями та перспективи путінського режиму, який показав свою слабкість під час заколоту? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/annamaliar/912
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини