Головна Новини Суспільство Війна з Росією Starlink для росіян на фронті: Пентагон здивував своєю заявою
commentss НОВИНИ Всі новини

Starlink для росіян на фронті: Пентагон здивував своєю заявою

Пентагон не може змусити SpaceX припинити обслуговування росіян Starlink на окупованих територіях

11 квітня 2024, 09:35
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони США не може змусити SpaceX припинити обслуговування Starlink російських загарбників на фронті – наприклад створити "білий список" для терміналів українських військ. Як передає портал "Коментарі", про це заявив помічник міністра оборони США із космічної політики Джон Пламб, повідомляє "Defence One".

Starlink для росіян на фронті: Пентагон здивував своєю заявою

Starlink для росіян на фронті Фото: із відкритих джерел

"Я не думаю, що Міністерство оборони в змозі змусити їх робити такі речі, тому я просто скажу про це. Я знаю про побоювання України та працюю над цим разом з Україною та Starlink", — заявив Джон Пламб.

Чиновник зазначив, що спроби різних суб'єктів отримати та використовувати Starlink — це "те, що ми повинні просто прийняти та зрозуміти".

"І не варто помилятися, причина, з якої вона існує, полягає в тому, що вона настільки ефективна", — сказав представник Пентагону.

Відповідаючи на запитання, чи достатньо SpaceX робить для того, щоб запобігти використанню Starlink зловмисними суб'єктами, Пламб зазначив, що, на його думку, ця компанія є відмінним партнером.

"Пентагон працює з Україною та SpaceX, щоб надати послуги, яких потребує Україна, і запобігти використанню цього російськими силами... звичайно, без ліцензій і, звичайно, не за наказом країни, в яку вони вторгаються, заради всього святого. ми працюємо над цим, досягли певного прогресу і після цього все буде засекречено", — сказав Пламб.

Також видання "Коментарі" повідомляло – інтернет-термінали Starlink, розроблені компанією SpaceX Ілона Маска, попри санкції можна придбати в Російській Федерації. Один із продавців зазначив, що головними покупцями терміналів є російські волонтери, які постачають свої війська, які ведуть повномасштабну війну проти України. Як передає портал "Коментарі", про це пише видання The Wall Street Journal.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини