Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, за яких умов західна допомога піде на шкоду Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, за яких умов західна допомога піде на шкоду Україні

Західна допомога може розслабити українців, як наслідок фронт може залишитися без людей, заявив в коментарі Новинарні ветеран АТО Євген Дикий. Як результат, лінія фронту почне просідати і у західних союзників буть неприємні питання

30 квітня 2024, 19:05
Поділіться публікацією:

Після того, як в Сполучених Штатах врешті прийняли рішення про надання допомоги Україні, почали з’являтися прогнози про те, що Сили оборони можуть навіть піти у контрнаступ. Втім, як вважає ветеран АТО Євген Дикий, це – малоймовірно.

Стало відомо, за яких умов західна допомога піде на шкоду Україні

Війна в Україні

За його словами, добре, що допомога їде в Україну, проте правда в тому, що на фронті гостро бракує людей. Він стверджує, що зараз на фронті співвідношення у живій силі становить 1 до 7 чи навіть 1 до 10. З цього виходить, що кожен військовий на нулі повинен сам зупинити десяток загарбників.

"І це відповідь на запитання, чи ми зараз підем в наступ. Не підем, бо нема кому",
— заявив ветеран АТО.

При цьому експерт підкреслив, що раніше було кому наступати, проте ці люди не мали зброї, потім була ситуація, що не було ні ким, ні чим наступати. Зараз, каже Дикий, Сили оборони можуть отримати зброю від партнерів, проте залишається не закритим питання особового складу.

Разом з тим, Дикий звернув увагу на тривожний наратив, який все частіше почав з’являтися – мовляв оскільки зброя та снаряди від західних партнерів їдуть в Україну, то мобілізація вже і не дуже-то і потрібна.

Як каже експерт, це надзвичайно хибна думка, яка ще й може виявитися дуже шкідливою. Він переживає, що західна допомог може розслабити українців і фронт залишиться без мобілазції, а отже – і без людей. Як результат, фронт почне просідати, і ці провали вже не спишеш на те, що проблеми на фронті виникли із-за Дональда Трампа, який блокує виділення зброї Україні.

Як результат, підкреслив Дикий,  союзники почнуть зовсім по-іншому ставити питання. Тепер їх цікавитиме, чому на фронті відбуваються і далі провали.

"І це вже буде виключно наша внутрішня проблема",
—  підкреслив ветеран АТО.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що з’явилися прогнози із приводу того, що ЗСУ можуть піти у контрнаступ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини