Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, за яких обставин 18-річних все ж можуть мобілізувати на фронт
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, за яких обставин 18-річних все ж можуть мобілізувати на фронт

Молодих людей у віці 18-19 років зможуть мобілізувати на фронт за однієї умови, повідомив у коментарі LIGA.net народний депутат Федір Веніславський. Це можливо, якщо людина свідомо пішла на базову військову підготовку

26 березня 2024, 21:08
Поділіться публікацією:

Комітет Верховної Ради з національної безпеки та оборони таки відхилив пропозиції про можливу мобілізацію молодих людей віком від 18 років. Як повідомив нардеп Федір Веніславський, комітет відкинув ідею про проходження базової військової служби молодими людьми віком від 18 до 24 років за їхнім рішенням у будь-який період, окрім часу воєнного стану.

Стало відомо, за яких обставин 18-річних все ж можуть мобілізувати на фронт

Мобілізація в Україні

Якби ця пропозиція була підтримана, це означало б, що після проходження базової військової служби молоді люди віком від 18 років отримали б статус військовозобов'язаних і могли бути мобілізовані до Збройних Сил України під час воєнного стану.

Веніславський також відповів на питання, чи можуть бути призвані особи, які не навчаються у вишах, але пройшли підготовку і отримали військовий фах до 25 років. За його словами, якщо людина свідомо пішла на базову військову підготовку в 18-19 років, то після її проходження вона стає військовозобов'язаною й може бути мобілізована.

Але, підкреслив нардеп, якщо людина до 24 років не вирішила добровільно пройти цю підготовку, то її можуть примусово призвати її пройти, і до 25 років вона стає військовозобов'язаною.

При цьому, як додав нардеп Юрій Здебський, відхилені пропозиції стосувалися саме призовників, які не навчаються у вишах.

"Ніхто не має наміру призивати хлопців до 25 років. Це буде лише за їхнім особистим бажанням"
, — підкреслив він.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що народні депутати відхили правку, яка давала змогу мобілізувати на фронт 18-річних юнаків після проходження ними базової військової підготовки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини