Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо за які гроші Україна відбудує високовольтну інфраструктуру
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо за які гроші Україна відбудує високовольтну інфраструктуру

Кошти на відновлення української енергоінфраструктури виділить Європейський банк реконструкції та розвитку

14 грудня 2022, 15:33
Поділіться публікацією:

“Укренерго” залучило 300 млн євро з Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), а також 72 млн євро грантових коштів від Нідерландів на відновлення мереж та підвищення фінансової стабільності компанії, пишуть "Коментарі", повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Стало відомо за які гроші Україна відбудує високовольтну інфраструктуру

Україна отримає €300 млн на відбудову енергооб'єктів

Половину кредитних коштів піде безпосередньо на придбання обладнання, яке вже треба для відновлення підстанцій та магістральних ліній електропередачі.

Інші 50% отриманого кредиту ЄБРР використають для виконання фінансових зобов’язань "Укренерго" та підтримки стабільної роботи ринку електроенергії.

Україна в різний спосіб шукає знищене ворогом спеціалізоване обладнання для відновлення енергосистеми в ЄС, США, країнах Азії та веде переговори із компаніями-виробниками. Допомога міжнародних колег та партнерів у вигляді необхідного обладнання та фінансів допомагає нам швидше ремонтувати  та відновлювати мережі, підтримувати роботу енергосистеми в екстремальних умовах війни.

"Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за суттєву фінансову допомогу. Це прискорить придбання критично необхідного обладнання та відновлення мереж, пошкоджених російськими ракетами. Це ваш внесок у надійність роботи енергосистеми, фінансову стабільність компанії та ключове – у повернення світла кожному українцю", – коментує директор з інвестицій НЕК "Укренерго" Олег Павленко.

Отриманий кредит дозволить зменшити необхідні витрати компанії на придбання обладнання для відновлення енергомережі, що зазнала значних пошкоджень внаслідок вже семи масованих ракетних атак ворога.

Як раніше писали "Коментарі", Президент України просить в ЄС 50 млн пристроїв, які зможуть зберегти 40% електроенергії для України. Європейський Союз готовий надати 30 млн. Володимир Зеленський звернувся з проханням допомогти з дефіцитом електроенергії. Український президент вважає, що LED-лампи можуть зберегти близько 40% енергії.

З жовтня Росія руйнує енергетичну інфраструктуру України ракетними ударами та дронами-камікадзе, це призводить до регулярних дефіцитів електроенергії в цілій країні. Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія завдає ударів по енергосистемі ракетами українського виробництва. Україна їх передала РФ для свого територіального захисту. Також "Коментарі" писали про список компаній, які постачають Російській Федерації західні комп'ютерні технології, що можуть використовуватись в російській зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://ua.energy/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини