Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, які завдання будуть виконувати F-16, як тільки прибудуть в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, які завдання будуть виконувати F-16, як тільки прибудуть в Україну

Перші американські винищувачі прибудуть в Україну вже в липні

4 липня 2024, 17:43
Поділіться публікацією:

Українські Повітряні сили після отримання перших американських винищувачів F-16 могли б теоретично запускати до дюжини літаків одночасно. Однак, згідно з аналітиками, на які посилається видання Kyiv Post, реалії воєнного часу та підготовка українських пілотів змусять здійснювати бойові вильоти в меншому складі.

Стало відомо, які завдання будуть виконувати F-16, як тільки прибудуть в Україну

F-16

В публікації відзначається, що оптимальний розмір групи F-16 зазвичай становить від двох до чотирьох літаків, які діють разом з досвідченим пілотом, що має кваліфікацію для управління кількома літаками як керівник групи. Літак налаштований на оптимізацію бойових спроможностей без жорсткого контролю з боку необізнаного персоналу на землі, як у випадку з МіГ-29 і Су-27.

При цьому член комітету Верховної Ради з національної безпеки Вадим Івченко повідомив, що перші F-16 прибудуть в Україну в липні. На його думку, їх спочатку задіють для захисту від ракет противника, і вони не діятимуть проти цілей у Росії.

У публікації особлива увага звертається на те, що F-16 потрібні "чисті" злітно-посадкові смуги, побудовані за стандартами НАТО, які кращі за українські аеродроми радянського часу.

Журналісти відзначають, що у F-16 є повітрозабірник двигуна, здатний всмоктувати наземне сміття. Він був розроблений для польотів із чистих аеродромів. Ці низько розташовані повітрозабірники також ускладнюють виявлення літаків на радарах на великих відстанях. У МіГ-29, навпаки, є захисні наземні повітрозабірники, які дозволяють працювати на брудних поверхнях, але через це вони мають велику радіолокаційну зону.

Експлуатація F-16 на аеродромах радянського типу порівнюється з водінням суперкара Lamborghini або Ferrari на дорозі, яка більше підходить для Jeep Wrangler або Toyota Hi-Lux 4x4.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на Заході вважають поганою ідеєю бити американськими винищувачами по території РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини