Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, які статті РФ "шиє" Зеленському: навіщо оголосили у розшук
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, які статті РФ "шиє" Зеленському: навіщо оголосили у розшук

В оголошенні на сайті російського МВС стаття, за якою "розшукується" президент України, вказано не було

7 травня 2024, 08:45
Поділіться публікацією:

Росія офіційно оголосила у "розшук" президента України Володимира Зеленського. Цю новину 4 травня активно підхопили російські пропагандистські ЗМІ. Ось тільки тоді не було зазначено, за якою конкретною статтею окупанти шукають Зеленського. Як повідомляє портал "Коментарі", пізніше російський пропагандистський телеграм-канал SHOT прояснив ситуацію.

Стало відомо, які статті РФ "шиє" Зеленському: навіщо оголосили у розшук

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

Виявляється, проти Зеленського "силовими структурами" незаконного збройного формування "ДНР" раніше було порушено кримінальну справу щонайменше за двома статтями – про "розв'язання та ведення агресивної війни" та про "застосування заборонених засобів та методів ведення війни".

Голова комітету російської Держдуми з оборони Андрій Картаполов у розмові з SHOT "уточнив" подробиці кримінальної справи щодо Зеленського.

"Там багато статей — від поширення наркотиків до замаху на вбивство", — сказав представник путінського режиму.

Слід зазначити, що справи про "ведення агресивної війни" та "застосування заборонених засобів і методів ведення війни" щодо українського керівництва порушує країна, яка вторглася на територію суверенної держави, зруйнувала десятки мирних населених пунктів, скоїла тисячі військових злочинів щодо її громадян та порушує всі можливі міжнародні норми, зокрема розстрілюючи беззбройних військовополонених.

Зазначимо, 4 травня окрім Володимира Зеленського росіяни оголосили у розшук його попередника – Петра Порошенка .

Але Зеленський та Порошенко виявилися далеко не першими. У російському розшуку ще раніше опинилися і начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, і голова Служби безпеки України Василь Малюк. А також колишній і чинний головком ЗСУ Валерій Залужний та Олександр Сирський відповідно.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини