Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, яке місто в Україні тепер називають містом смерті
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яке місто в Україні тепер називають містом смерті

Кремль не відмовляється від захоплення міста

10 червня 2024, 16:34 comments2401
Поділіться публікацією:

Вовчанськ до повномасштабного вторгнення російських військ в Україну був мирним містом, де протікало розмірене життя та проживало майже 17 тисяч людей. Тепер все змінилося. Місто знаходиться приблизно за 5 кілометрів від кордону з Росією. Російські війська не припиняють завдавати ударів по ньому. У результаті місто практично перетворилося на одну велику руїну. Українські бійці продовжують утримувати під своїм контролем більшу частину Вовчанська, але запеклі бої не припиняються. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Guardian.

Стало відомо, яке місто в Україні тепер називають містом смерті

Бої за Вовчанськ. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу нагадують, що першого дня повномасштабного вторгнення росіяни захопили місто, але через півроку відступили через настання ЗСУ. Проте 10 травня цього року війська РФ повернулися до задумів щодо окупації Вовчанська, зараз вони захопили поліклініку та м'ясокомбінат.

"З того часу почалася жорстока битва. Російські війська контролюють північ міста та частину зруйнованих західних районів, тоді як українські війська утримують центр. Боротьба йде будинок за будинком. Зараз Вовчанськ нагадує міні-Сталінград 21 століття, це місце смерті, стрілянини та ближнього бою" , — пише видання.

Водночас військові 57 окремої мотопіхотної бригади ЗСУ розповідають, що небо над Вовчанськом вкрите дронами: і українськими, і російськими. За словами захисників, безпілотники – найбільша проблема цієї війни і через них у місті навіть неможливо вивести бронетехніку. Але, з іншого боку, вони ефективно допомагають знищувати ворога.

У матеріалі наголосили, що зараз Кремль не відмовляється від захоплення міста. Окупанти намагаються взяти під свій контроль дорогу, яка з'єднує Вовчанськ із Куп'янськом, щоб прорватися ближче до Харкова.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді йдемо вперед: у ЗСУ розповіли про бої за Вовчанськ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини