Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, як Росія отримує інформацію про чутливі цілі для ракетних ударів по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як Росія отримує інформацію про чутливі цілі для ракетних ударів по Україні

Росія активно збирає інформацію для того, щоб завдавати Україні найбільш чутливих ударів під час ракетних атак

30 серпня 2024, 22:42 comments3519
Поділіться публікацією:

Генерал-майор запасу СБУ, директор Агентства реформування сектору безпеки та експерт із національної безпеки Віктор Ягун в ефірі Freedom назвав три основні фактори, які допомагають Росії завдавати болісних ударів по Україні. За його словами, це в першу чергу наслідки Договору про відкрите небо, доступ до технічної документації об'єктів критичної інфраструктури, а також діяльність російської агентури в Україні.

Стало відомо, як Росія отримує інформацію про чутливі цілі для ракетних ударів по Україні

Ракетний удар

За словами Ягуна, Росії легко знайти технічну документацію стаціонарних об'єктів, які не змінювали свого розташування протягом останніх 30-40 років.

"Отримати цю інформацію в Москві надзвичайно просто: достатньо підняти старі документи, які свого часу узгоджувалися в різних міністерствах Радянського Союзу", — пояснив він.

Експерт також зазначив, що Росія використовувала Договір про відкрите небо для збору розвідувальної інформації. Обидві країни були учасниками цього договору, який дозволяв здійснювати спостережні польоти над територією держав-учасниць, зокрема для фотографування військових об'єктів.

“Ми до останнього часу, ще увійшовши у війну з Росією, були учасниками “Відкритого неба”. “Відкрите небо” — коли літають літаки просто над нашими головами і знімають усі об’єкти, насамперед військові, які розташовані на твоїй території. Відповідно, і ми мали таку інформацію, але можливості дістати ці об’єкти зараз у нас не настільки широкі, як у Росії”, — каже Ягун.

Крім того, експерт наголосив на активності російської агентури в Україні, яка також сприяє ударам по критичній інфраструктурі. За його словами, йдеться про так званих коригувальників, яких Служба безпеки України затримує щодня по кілька осіб. На жаль, додає Ягун, такі люди існують, і це треба визнати. Експерт припустив, що вони й надалі будуть діяти, оскільки частина суспільства, на жаль, вірить, що таким чином наближає мир у своєму розумінні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Росія 26 серпня влаштувала масовану ракетно-дронову атаку по території України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини