Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, як РФ перемагатиме Україну в 2025 році: Генштаб має готуватися просто зараз
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як РФ перемагатиме Україну в 2025 році: Генштаб має готуватися просто зараз

У Генерального штабу ЗСУ не так багато часу, щоб адаптуватися до нового етапу російської агресії

сьогодні, 11:23
Поділіться публікацією:

Росія готує "нашестя м'яса", тому Україні потрібно до цього готуватися, заявив військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

Стало відомо, як РФ перемагатиме Україну в 2025 році: Генштаб має готуватися просто зараз

Війна в Україні

Він нагадав, що з початку повномасштабної війни Росії проти України армія країни-агресора збільшувалася у серпні 2022 року (на 130 тис. осіб) та у грудні 2023 року (на 170 тис.). Тепер кремлівський диктатор Володимир Путін "доростив" її до 1,5 мільйона — на 180 тисяч. І ця тенденція збережеться, оскільки Росія в майбутньому воюватиме проти України виключно людським ресурсом.

"Передишки не буде", — зазначив експерт.

За його словами, нині середній показник втрат окупаційної армії на місяць становить 35 тисяч осіб. При цьому протягом місяця у Росії мобілізують від 35 до 40 тисяч осіб. Таким чином, щомісячні втрати російських військ в Україні компенсуються в нуль і іноді навіть трохи плюс лише за рахунок справної роботи мобілізаційної системи, підкреслив експерт.

"Завдяки цьому російські окупаційні війська наступатимуть від місяця до місяця доти, доки кількість втрат не перевищуватиме потенціал їх компенсації в нуль. Наприклад, за щомісячних втрат уже в 50 тисяч мобілізаційний потенціал у 35-40 тис. не зможе себе виправдати – навіть з урахуванням повернення легкопоранених протягом місяця до ладу", — зазначив експерт.

Він прогнозує, що у 2025 році Сили оборони України зіткнуться з проблемою кількісної переваги супротивника у живій силі. І це буде для них головним викликом року, до якого слід адаптуватися і готуватися.

Коваленко каже, що проти великої кількості живої сили ворога найбільш дієвими є засоби поразки площею, а не точкові.

"Боєприпаси 155-мм активно застосовувалися Силами оборони України у 2023 році та підтвердили свою ефективність, але у 2025-му саме вони можуть відіграти вирішальну роль у новому етапі війни. І не тільки вони, а загалом здебільшого засоби поразки по площі. Навіть fpv-дрони", — каже експерт.

При цьому експерт вважає, що Україні на якийсь час краще вийти з Оттавської конвенції щодо відмови від використання протипіхотних мін, РФ від них не відмовилася, як, втім, і США.

"У Генерального штабу ЗСУ не так багато часу, щоб адаптуватися до нового етапу російської агресії, де головною особливістю буде застосування просто величезного, навіть гіпертрофовано величезного людського ресурсу, який тимчасово не вичерпується. У війні людських ресурсів ми перемогти Росію зможемо. Наша перемога буде у тому, щоб збільшити співвідношення втрат не в рази, а на порядок і більше", — заявив Коваленко.

За його словами, якщо зараз співвідношення втрат 1 до 4 і іноді навіть 1 до 7, то 2025 року ми для перспективи перемоги і навіть контрнаступу маємо виходити на рівень співвідношення втрат 1 до 10, 1 до 15 і 1 до 20 і навіть більше.

"Звучить неймовірно, але за правильного, вивіреного, професійного підходу – реалізовано. В іншому випадку 2025 рік буде аналогічним нинішньому — роком оборони з поступальною втратою територій і без формування умов для контрнаступу", — підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що під загрозою окупації зараз перебувають щонайменше 9 міст.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини