Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий розповів, скільки міст знаходиться під загрозою окупації: цифра вражає
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий розповів, скільки міст знаходиться під загрозою окупації: цифра вражає

Військовий розповів, які міста можуть втратили Сили оборони і до чого це приведе

сьогодні, 10:13
Поділіться публікацією:

Втрата будь-якого міста продовжує війну десь на пів року, говорить військовий Єгор Фірсов. За його словами, склалась певна аксіома — поки противник має успіх, і ресурси для наступу, бере міста і села — значить він відчуває, що рухається за планом і перемагає.

Військовий розповів, скільки міст знаходиться під загрозою окупації: цифра вражає

Війна в Україні

"Коли противник бере місто і витискує нас у поля та посадки — сили оборони опиняються, як в тирі. Оборона у місці має тотальну перевагу — є підвали, будинки для маневрів піхоти, ангари і гаражі для техніки, будівлі, що захищають від артобстрілів та створюють радіотіні від ворожих дронів. Особливо на Донбасі — промислових об’єктів, що допомагають обороні дуже багато", — говорить Фірсов.

За його словами, коли Сили оборони виходять з міста, усі ці "блага" отримає ворог, а ми — в кращому випадку, посадку і нору під землею.

"Так було в Авдіївці. Багато хто говорив, навіщо нам її боронити. Логіка була проста, там було в 100 разів простіше, ніж у полі вже під Авдіївкою. І криза Покровська — це прямий наслідок втрати Авдіївки.  Зараз мінімум 7-9 міст під загрозою прямої окупації — Вугледар, де ворог вже зачепився за околиці міста.  Селідово та Торецьк — схожа ситуація. Курахово, Покровськ, Мирноград, Часів Яр. Можна додати ще Курахово та Костянтинівку", — говорить військовий.

Він підкреслив, що майже усі міста на висотах, які в сучасній війні дають тотальну домінацію — вони розширюють горизонти для польоту дронів. Також за висотами утворюютьсярадіо тіні, щоб ховатись вже від наших дронів.

"Зараз, наприклад йде битва за Гірняк, — місто, де найвища точка у Донецькій області. Зайняті висоти дозволяють покращувати діапазон враження на 15-20 кілометрів. Значні проблеми в Авдіївці з’явились тоді, коли ворог почав контролювати терикон біля заводу АКХЗ", — відзначив військовий.

При цьому він закликав забути всі розмови про перемовини. На його думку, вони  вкидаються ворогом навмисно, щоб усіх розслабляти.

"Навіщо нам давати зброю, думає Захід — якщо ось-ось буде мир. Коротше, це типова локшина для вух. Поки є просування противника — дипломатія безсила", — підкреслив Фірсов.

На його думку, треба зараз концентруватися виключно на тому, щоб зупинити противника: а це дрони, люди, навчання, врешті РЕБ на кожне авто бійця, що мотається по передку.

"Найкраща зараз геополітика для нас — це не дати противнику взяти село Лисівка, останнє село до підступів Покровська. Така вже наша доля — що у селищах Донецької області вирішується доля вільного світу", — підсумував військовий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Вугледарі ворог намагається взяти Сили оброни у подвійне кільце.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини