Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, як РФ буде створювати «санітарну зону», і як цьому протидіяти
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як РФ буде створювати «санітарну зону», і як цьому протидіяти

Російський диктатор Володимир Путін заявив про необхідність створення «санітарної зони» в Україні. Як підкресли у коментарі ТСН військовий експерт Олег Жданов, окупанти будуть її створювати вогневим контролем

25 березня 2024, 19:28 comments1501
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін оголосив, що в Україні необхідно створити "санітарну зону", щоб убезпечити російські території. Як відзначив військовий оглядач Олександр Коваленко, з допомогою таких заяв окупанти спробують виправдати якісь дії наступального характеру.

Стало відомо, як РФ буде створювати «санітарну зону», і як цьому протидіяти

Обстріл Сумщини

Разом з тим, як відзначив військовий експерт Олег Жданов, у військовій термінології немає такого поняття, як "санітарна зона", її створюють під час росту різних захворювань, на війні використовують термін "буферна зона".

За його словами, зазвичай буферну зону можуть створити, якщо для розведення противників використовують миротворчий контингент. При цьому, так звану буферну зону можуть створювати за рахунок сторони, яка програє.

Як додав військовий експерт, все що зараз відбувається у Сумській області є яскравим прикладом створення Росією так званої буферної зони. Ця зона створюється країною-агресором силовим шляхом за рахунок використання зброї. За його словами, РФ на цьому напрямку має вогневу перевагу і тому змушує Сили оборони відступати, таким чином агресор створює для себе безпечну зону.

На переконання Жданова, Збройні сили можуть завадити окупантам створювати буферні зони, але для цього їм потрібні авіація, далекобійна артилерія, а також суттєва перевага у вогневих засобах.

Тобто, підкреслив експерт, окупанти будуть створювати свою "санітарну зону" з допомогою вогневого контролю і Сумщина в цьому є яскравим прикладом таких дій. Тобто росіяни зараз просто намагаються просто "випалити" цю територію, і кожен український солдат, який туди заходить може стати потенційною ціллю ворога.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що окупанти почали створювати на Сумщині так звану "санітарну зону".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини