Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, виробництво яких боєприпасів значно наростив ворог: в чому загроза для ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, виробництво яких боєприпасів значно наростив ворог: в чому загроза для ЗСУ

Як повідомив в ефірі «Еспресо» військовий експерт Олег Катков Росія значно наростила виробництво власних універсальних модулів планування та корекції польоту

12 червня 2024, 20:30
Поділіться публікацією:

Військовий експерт та головний редактор Defence Express Олег Катков повідомив, що Україна вже використовує західні далекобійні авіаційні бомби GBU-39 та керовані авіабомби Hammer. Водночас Росія масштабувала виробництво власних універсальних модулів планування та корекції польоту (УМПК) і виготовляє їх у великих кількостях.

Стало відомо, виробництво яких боєприпасів значно наростив ворог: в чому загроза для ЗСУ

Війна в Україні

Експерт нагадав, що Україна сама повідомила про застосування західні далекобійні бомби, зокрема JADM. За його словами, мова йде про авіабомби GBU-39 та французькі керовані авіабомби Hammer. Однак, підкреслює Катков, терористична Росія значно збільшила виробництво власних комплектів УМПК і виготовляє їх у величезних кількостях. За його словами, питання в тому, що JADM-ER – це нова розробка, яку Повітряні сили США ще не використовують. Вона була створена австралійським підрозділом Boeing, тому ці бомби ще потрібно виготовляти. Ситуація з бомбами SDB трохи краща, але також потребує відповідного ресурсу, додав експерт.

За словами Каткова, в Україні все ще є велика кількість радянських авіаційних бомб. Він також зазначив, що Україна могла б створити аналог УМПК.

Як каже експерт, різниця полягає в тому, що ворожа авіація може використовувати свої бомби фактично в будь-яких умовах. УМПК скидається з висоти 70-80 км. Окупанти можуть піднятися на висоту 8-12 км, наблизитися на 50 км від лінії фронту, скинути бомбу і повернутися. Українська авіація так не може через перевагу ворога в повітрі, підкреслив експерт.

Катков також пояснив, що якщо Україна використовуватиме аналогічні комплекти УМПК, то робитиме це в режимі так званого кабрування. Тобто, за його словами, літак має підійти на малій висоті, підняти ніс і на гірці випустити аналог УМПК, який потім піде по траєкторії до цілі. Це дещо інша розробка, яка вирішуватиме значно складніші завдання, ніж просто планування, підкреслив військовий експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, якою зброєю Україна може бити по РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини