Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, в який рік хочуть повернути Україну Захід і Росія
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, в який рік хочуть повернути Україну Захід і Росія

Захід хотів би повернути Україну в 2014 рік, бо тоді для нього все було добре

13 вересня 2024, 11:15
Поділіться публікацією:

Зараз неймовірно багато дуже різних осіб, у тому числі провідних політиків та інтелектуалів уявляють собі бажане майбутнє як повернення в бажане минуле, щоправда, в різних осіб ці минулі різні, але саме прагнення міряти майбутнє минулим одне на всіх, відзначив член Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу Олексій Панич.

Стало відомо, в який рік хочуть повернути Україну Захід і Росія

Росія

Зокрема, за його словами, він почув від дуже шанованого британського науковця, що для нього бажане майбутнє — це повернення до status quo ante 2014 — "стану, який був до 2014 року".

"Певен, що в західному політикумі це взагалі мейнстрімна думка. "Все ж було добре, і тут раптом якийсь прикрий збій (матриці?); треба його якнайшвидше пофіксити, і все знову буде як раніше". Не буде", — каже Панич.

За його словами, парадокс в тому, що кремлівський диктатор Володимир Путін і його оточення думають практично так само — з тією лише відмінністю, що їхнім орієнтиром є status quo ante 1990, а ще краще ante 1985, а ще краще ante 1980, а прикрий збій матриці стався не 2022, а 1991 року.

"Насправді ця ідентична ментальна помилка свідчить лише про те, що обидві сторони бояться зазирати в реальне майбутнє і щосили тягнуть історію в минуле — кожна в своє", — відзначив експерт.

За його словами, ніхто не знає, яким буде майбутнє, втім, цілком очевидно, що воно буде принципово відмінним від будь-якого status quo ante.

"І краще тримати свій розум відкритим для цього, бо тим, хто прагне повернення в минуле, можна гарантувати лише одне: "Так, як ви хочете і прагнете, все одно не буде, а отже, результат ваших прагнень в будь-якому разі буде не тим, якого ви очікуєте". Тож краще було би не дурити ні себе, ні інших", — підкреслив Панич.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Захід хоче почати торгувати з РФ і для цього готовий пожертвувати Україною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини