Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, в якій європейській країні РФ вербує найманців для війни проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, в якій європейській країні РФ вербує найманців для війни проти України

Росія активно вербує до армії найманців із Сербії, їх селять у Підмосков'ї

6 жовтня 2023, 14:45
Поділіться публікацією:

Росія зміцнює своє військо за рахунок того, що вербує до своєї армії сербських найманців і розміщує їх у гуртожитку у Підмосков'ї. У планах Міноборони РФ навіть сформувати повноцінну сербську бригаду. Як повідомляє портал "Коментарі", російська служба "BBC".

Стало відомо, в якій європейській країні РФ вербує найманців для війни проти України

Росія та Сербія. Фото: із відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що сербські найманці в основному направляють до 106 дивізії ВДВ. Вербуванням доручено займатися сербському командиру Давору Савичичу, який бере активну участь у боях на боці Росії ще з 2014 року, коли він воював на Донбасі. Також вербуванням займаються лідер "Нічних вовків" Олександр "Хірург" Залдостанов та син екс-президента Югославії Марко Мілошевич, який постійно проживає в Росії.

"Під цей проект у Підмосков'ї була продумана ціла система: іноземців, які прилітають до Росії, розміщували у тимчасовому гуртожитку поряд з лижним стадіоном у Красногорську, всіма їхніми документами має займатися спеціальний нотаріус, а оформлення контрактів відбувається вже у Королеві", — йдеться у матеріалі.

Журналісти повідомляють, що Підмосков'я обрали тому, що регіон не виконував поставлених перед ним завдань за кількістю мобілізованих (добровольців).

BBC також отримала доступ до списку імен сербів, яких завербували до російської армії. Серед них був громадянин Сербії Вукашин Стеванович.

У листуванні він заперечував, що укладав контракт і тепер служить у 106 дивізії ВДВ. Вукашин Стеванович стверджує, що працює у Росії звичайним будівельником. На кількох фотографіях у своїх соцмережах він позує зі зброєю у військовій формі сербської армії.

"Я народжений для того, щоб боротися, і боротимуся", — написав про себе Стеванович.

Його мама розповіла виданню, що Стеванович знаходиться в Росії "вже більше року", там він нібито "працює на будівництві". Він їй рідко дзвонить через "проблеми з мобільною мережею в Росії".

Те, що сербські найманці беруть участь у війні в Україні, наприкінці серпня підтвердили в ефірі програми "Соловйов Live" Давор Савічич та сербський снайпер Деян Беріч.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кремль розраховує мобілізувати до армії ще 130 тисяч людей до кінця 2023 року. Цей процес торкнеться і окупованих територій України. Питанням особисто займається екс-президент Росії Дмитро Медведєв.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини