Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, скільки українського зерна вкрали росіяни за минулий рік
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, скільки українського зерна вкрали росіяни за минулий рік

Загарбники вивезли з України майже 5 тонн збіжжя

16 січня 2024, 20:45
Поділіться публікацією:

Впродовж 2023 року російські окупанти зібрали та вивезли з тимчасово окупованих територій України 4,8 млн тонн збіжжя. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає портал "Коментарі".

Стало відомо, скільки українського зерна вкрали росіяни за минулий рік

Окупанти вивозять українське зерно. Фото з відкритих джерел

У Центрі спротиву розповіли, що, як і 100 років тому, Росія продовжує грабувати захоплені землі та вивозити звідти все, до чого може дотягнутися. Зокрема, з окупованих територій до РФ вивозять ешелони з зерном, які ворог зібрав на українській землі.

При цьому, відзначили у Центрі спротиву, на тимчасово окупованих територіях діє схема, коли всі аграрії мають здавати зерно ворогам за фіксованою ціною, яка в рази нижча від ринкової ціни.

Відібране у фермерів зерно, повідомляє Центр спротиву, проросійські гауляйтери перепродають, а кошти, отримані за рахунок різниці у ціні, забирають собі. У такий спосіб вони отримують "плату" за вірність Кремлю.

Центр національного спротиву наголосив, що ніхто з дотичних до крадіжки українського зерна не уникне відповідальності та є законною ціллю для Руху опору.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники складають списки "неблагонадійних" громадян України, які, проживаючи на тимчасово окупованих територіях, відмовляються від отримання російських документів. Окупанти прискорили процедуру роздачі російських паспортів у захоплених регіонах. Наявність паспорта РФ тепер є головною умовою проживання на тимчасово окупованих територіях. Загарбники ввели обов’язковий військовий облік для чоловіків. Тепер звернутися в окупаційні адміністрації можуть лише ті чоловіки, які зареєстровані у військкоматі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини