Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо скільки російських солдатів точно загинули на війні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо скільки російських солдатів точно загинули на війні в Україні

Підрахована кількість загиблих російських солдатів.

сьогодні, 14:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Ресурс "Горюшко" збирає некрологи загиблих російських солдатів на війні в Україні з відкритих джерел. Згідно з даними інформаційного ресурсу на війні в Україні загинуло понад 72 тисячі російських окупантів.

Стало відомо скільки російських солдатів точно загинули на війні в Україні

Втрати Росії на війні в Україні. Фото з відкритих джерел

Інформаційний ресурс підрахував некрологи російських солдатів, які публікуються у соціальних мережах та новинних ресурсах. Згідно з даними "Горюшко", на війні в Україні загинули 72 814 російських солдатів.

Найбільша кількість некрологів була зафіксована у вересні 2024 року – 4660. Також інформацію про більше ніж чотири тисячі загиблих окупантів ресурс "Горюшко" публікував у липні та серпні – 4430 та 4293 відповідно. В усі інші місяці 2024 року кількість некрологів була у межах трьох тисяч, за виключенням січня – 2800.

Таким чином на війні в Україні точно загинуло не менше ніж 72 тисячі росіян. Слід розуміти, що некрологи публікуються не про всіх загиблих російських солдатів, а близько в половині випадків. Крім того, на одного вбитого на війні солдата РФ припадає близько чотирьох поранених. Ця цифра близька до даних, які публікує Генштаб ЗСУ про втрати особового складу армії РФ.

За даними Генштабу ЗСУ втрати армії РФ станом на 2 жовтня становлять 655 560 солдатів вбитих та поранених.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що підраховані втрати Росії на війні в Україні за вересень. Українські сили встановили одразу два рекорди.

Також "Коментарі" писали втрати України та Росії на війні, які були опубліковані американськими ЗМІ з посиланням на західну розвідку. На озвучені втрати відреагував президент Володимир Зеленський.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: t.me/pechalbeda200

Новини